Mika Mylläri on kansainvälisesti tunnustettu jazz-trumpetisti, säveltäjä ja tuottaja. 1990-luvulla hänet valittiin useana vuonna peräkkäin vuoden jazz-trumpetistiksi Suomessa. 2000-luvun alussa Mylläri alkoi tekemään kansainvälistä uraa, ja on sittemmin esiintynyt useiden huippubändien ja artistien konserteissa, kiertueilla ja levytyksissä. Hän on muun muassa esiintynyt legendaarisen rap-jazz-ryhmä US3:n maailmanlaajuisella Unusual Day in Another Place -kiertueella, joka Suomessakin esiintyi Pori Jazzin päälavalla ja Ilosaarirockissa, sekä säveltänyt musiikkia yhtyeen levylle.

Mika Mylläri on säveltänyt, tuottanut, ja miksannut musiikkia hyvin laaja-alaisesti. Esimerkiksi ykköseksi WMC-listalla noussut Piirpauke-yhtyeen Koli-levy on Mika Myllärin tuottama.

Mika Myllärin vuonna 1990 perustama MMQ oli yksi 90-luvun suosituimpia jazzbändejä Suomessa. Yhtye julkaisi aikanaan myös kaksi menestyslevyä ”Heritages” (-92) ja ”Les Ponts” (-97), joista jälkimmäinen valittiin tuolloin vuoden jazzlevyksi ja se menestyi myös kansainvälisesti.

MMQ on uusiutunut niin musiikillisesti kuin kokoonpanoltaankin. Tämä on MMQ trilogian kolmas levy nimeltä MMQ. Kaikki MMQ levyt ovat uniikkeja luomuksia, omine kokoonpanoineen.

Mika Mylläri Quartetin levy MMQ on modernia amerikkalaista fuusio-jazzia, savuista jazz-dogmaa ja tiukkaa groovea. Taidokkaassa tyylilajien synteesissä paradigma uudistuu lähes huomaamatta.

MMQ -levy on syntynyt neljän tuottaja-muusikon soitto- ja sävellyssessioiden tuloksena. Taiteilijat Mika Mylläri, Aki Haarala, Niilo Ryti ja Jukka Backlund aloittivat biisien tekemisen vuonna 2017 Kreikan Prevezan satamassa, -50 luvun Vagabond jahdissa. Inspiroiva matka päättyi studioon Las Vegasiin, missä Jukka Backlundin osaavissa käsissä syntyi levyn Amerikan soundi.

Jousi- ja trumpettiosuudet on soitettu Kokkolassa, Linnusperän Jazzhouse-studiossa. Huipputuottaja Jukka Backlund on loihtinut tästä musiikillisesta matkasta upean kokonaisuuden ja syvän spektaakkelin.

Mika Mylläri (trumpetti)
Aki Haarala (kitara)
Lasse Piirainen (kosketinsoittimet)
Ville Herrala (basso)
Anssi Sopanen (rummut)