Uudella liedlevyllä kuullaan, kuinka Mikko Heiniön ja Yrjö Kilpisen sävellykset taipuvat basso Sami Luttisen ja pianisti Tuula Hällströmin otteessa. Kyseessä on Heiniön Syyskesän laulun ensimmäinen levytys sekä ensimmäinen kerta, kun Kilpisen Reflexer julkaistaan yhtenäisenä sarjana. Luttinen tulkitsee taitavasti niin suomen kuin ruotsinkin kielellä Lassi Nummen ja Pär Lagerkvistin lyriikoita.

Sami Luttinen opiskeli laulua Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Sauli Tiilikainen ja Jaakko Ryhänen. Oopperaroolien lisäksi Luttinen on tehnyt lukuisia radionauhoituksia ja levytyksiä. Luttinen esiintyy myös konserttisolistina ympäri Eurooppaa sekä monipuolisena liedlaulajana, jolloin hänen ohjelmistonsa koostuu klassisen saksalaisen liedin lisäksi pohjoismaisesta, venäläisestä ja ranskalaisesta laulumusiikista.

Diplomipianisti Tuula Hällström on erikoistunut liediin ja kamarimusiikkiin. Hän konsertoi aktiivisesti useiden eri laulajien kanssa ja on haluttu pianisti laulukilpailuissa, oopperaproduktioissa ja laulun mestarikursseilla. Opintonsa Hällström aloitti Länsi-­Helsingin Musiikkiopistossa opettajanaan mm. Collin Hansen, jonka kanssa yhteistyö jatkui myös Sibelius­-Akatemiassa. Tuula Hällström on esiintynyt lukuisilla eri musiikkijuhlilla sekä eri tapahtumissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

MIKKO HEINIÖ (1948–)
Syyskesän laulu, Op. 89a
Tekstit: Lassi Nummi
1. Suuri valo
2. Kun saavumme tähän hetkeen
3. Tämä outo seutu
4.Virran partaalla
5. Välimeri
6. Taivaalla kuu
7. Syyskesä

YRJÖ KILPINEN (1892–1959)
Reflexer, Op. 33–34
Tekstit: Pär Lagerkvist
8. I. Mitt liv går bort
9. II. Var är den djupa glädje
10. III. Som ett blommande mandelträd
11. IV. Din mun är ljusare än min
12. V. Det är du som skall bliva den yppersta
13. VI. En gång skall det brinna ett ljus
14. VII. Om tiotusen år
15. VIII. Barn som jag smekt
16. IX. Ett enda ord är mitt
17. X. Hela världen är mig så kär
18. XI. Ingenting får störa vår stund
19. XII. Regnet slår och slår
20. XIII. O vinternatt
21. XIV. Så gamla äro alla moln
22. XV. Befriad är dagen