Mesimetsän joululaulut pohjautuu samannimiseen nukkemusikaaliin, joka kokoaa Soivan Sammakon parhaat jouluiset ja talviset laulut yksiin kansiin. Joulua odotellessa availlaan joulukalenterin luukkuja, kirjoitetaan joulupukille, leivotaan piparkakkuja, tehdään lumiukko ja vauhtiakin riittää kun lähdetään pulkkamäkeen ja pistetään tanssiksi joulukuusen koristelun lomassa.

Levyllä on yhteensä 10 kappaletta, jotka ovat muusikko Joni Tialan ja näyttelijä-nukettaja Pia Leinosen yhdessä säveltämiä. Laulujen sanat on kirjoittanut Leinonen, joka myös vastaa levyn lauluosuuksista. Levyn on äänittänyt kokkolalaisen studio Farmhousen Janne Ylikorpi, joka on myös soittanut levyllä kuultavat bassoraidat. Tiala on soittanut kaikki muut levyn instrumentit, basson lisäksi levyllä kuullaan akustista ja sähkökitaraa, rumpuja ja kosketinsoittimia.

Teatteri Soiva Sammakko on vuodesta 2011 toiminut kiertävä lastenteatteri. Soivan Sammakon tyyli on puhe- ja nukketeatterin yhdistelmä. Leimallista on vahva osallistavuus sekä musiikin suuri rooli – kaikki esitykset ovat läpisävellettyjä ja niissä on elävä musiikki.

Mesimetsän joululaulut on Soivan Sammakon kolmas julkaisu.

1. Hei joulupukki
2. Mesimetsän joululaulu
3. Lauletaan ja leikitellään kuusen alla
4. Jollei ole lunta
5. Talven parhaat lumileikit
6. Luistellaan
7. Joulukalenteri
8. Piparkakkutaikina on taikataikinaa
9. Lumiukon laulu
10. Pulkkamäkeen!