Suuri romaani 1990-luvun lamasta ja sen pitkästä varjosta.

Westend on elävästi kirjoitettu sukupolviromaani suomalaisen yhteiskunnan muutoksesta, hajoavasta perheestä ja ystävyydestä. Samalla se on kuvaus talouskasvun mahdista ja yhden aikakauden lopusta.

1980-luvulla Suomi elää yhtenäiskulttuurin aikaa, osakekurssien nousuliito ja juppielämäntapa vahvistavat uskoa yhä loistavampaan tulevaisuuteen.

Elina kokee isänsä menestyksen suurten rakennushankkeiden toteuttajana. Perhe ostaa kauniin talon Westendistä, vauraalta asuinalueelta. Naapuritalon asukkaista tulee hyviä ystäviä ja se muuttaa molempien perheiden elämän.

Sitten jokin muuttuu. Huhut alkavat kiertää Elinan isän bisneksien ympärillä, sitten perheen ympärillä. Isä on totinen ja valvoo laskimen kanssa paperikasan keskellä. Elina ei enää saa kontaktia isäänsä, joka on muuttunut voimattomaksi ja poissaolevaksi.

Tarina kulkee 1980-luvulta Elinan opiskeluvuosien kautta tähän päivään. Aikuisena Elina kysyy itseltään, kuinka kaikki oikein tapahtui.


Suvi Vaarla on kotoisin Helsingistä. Vaarla on opiskellut ja työskennellyt muun muassa Helsingissä, Brysselissä, Pariisissa ja Lontoossa. Hänellä on yhteiskuntatieteellinen koulutus ja hän on käynyt Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulun. Hän on aiemmin julkaissut novellikokoelman Täydellisiä ihmisiä.