Hämmästyttäviä faktoja miesten muotoisesta maailmasta

Kovaan tutkimustietoon nojautuva Näkymättömät naiset osoittaa vastaansanomattomasti, miten naiset ovat unohtuneet yhtälöstä maailmaa rakennettaessa.

Kuvittele maailma, jossa älypuhelin on liian suuri käteesi, jossa syömäsi lääkkeet ovat usein sopimattomia elimistöllesi, jossa riskisi loukkaantua auto-onnettomuudessa on 47% korkeampi. Tervetuloa naisten maailmaan. Näkymättömät naiset kokoaa yhteen tuoretta tutkimustietoa, kovaa dataa ja kiehtovia esimerkkitapauksia niin lääketieteestä, sosiaalipolitiikasta, teknologiasta kuin kaupunkisuunnittelusta ja osoittaa, miten maailma on suunniteltu miesten mittojen mukaan. Informaatio, jonka varassa rakennamme ja kehitämme maailmaa, ei olekaan neutraalia vain naiset poissulkevaa. Tälle on aika saada muutos.

Caroline Criado Perez (s.1984) on palkittu englantilainen feministi ja tietokirjailija, joka on muun muassa saaanut kampanjoinnillaan Jane Austenin kuvan - ainoana naisena - kymmenen punnan seteliin. Näkymättömät naiset on hänen toinen tietoteoksensa ja sille myönnettiin vuonna 2019 Royal Societyn arvostettu Vuoden tiedekirja -palkinto