Viikinkien voimajuomanakin tunnettua simaa on valmistettu Suomessa jo 1700-luvulla, mutta vasta sata vuotta myöhemmin siitä tuli työväen – ja vappujuhlien – juoma. Perinteinen sitruunalla maustettu vappusima on nykyisin kaikille tuttu, mutta simaa voi valmistaa uskomattoman monista lähiluonnon antimista helposti ja edullisesti. Se sopii janojuomaksi hellesäähän ja juhlatunnelman kohottajaksi esimerkiksi syntymäpäiville, jouluun tai juhannukseen. Siman voi myös helposti sävyttää vaikkapa juhlan teemavärin mukaan: pinkki sima syntyy maitohorsmankukista ja oranssi juoma pihlajanmarjoista. Sima-kirja esittelee yli 40 erilaista simareseptiä, joissa käytetään mm. kukkia, kerkkiä, lehtiä, marjoja ja mausteita. Lisäksi kirjassa annetaan luovia ideoita siman käyttöön jälkiruuissa.

Juuri sopivasti vapuksi ilmestyvä Sima-kirja nostaa monelle rakkaan ja makumuistoja tuovan juoman vihdoin päärooliin. Kirjan tekijä Seija Irmeli Kulmala muistaa siman lapsuudestaan heinätöiden vauhdittajana ja hellepäivän virkistäjänä. Kirjassaan hän käsittelee siman historiaa yleisemminkin: miten alun perin ympärivuotisesti nautitusta juomasta tuli vapun juhlistaja? Entä mikä on hyvän siman salaisuus? Kirjan valokuvat on ottanut palkittu valokuvaaja Mikaela Holmberg.

Seija Irmeli Kulmala on syntynyt Mäntsälässä mutta äitinsä perintönä hänelle jäi monta muistoa ja kertomusta Iin Alarannasta, Hugo-ukin kotitilalta, ajasta ennen ja jälkeen sotien. Hän asuu Lopen Topenolla maaseudun rauhassa, koirineen, kotikanoineen ja kaneineen.

Mikaela Holmberg on hämeenlinnalainen valokuvaaja, joka on valittu mm. Vuoden muotokuvaajaksi vuonna 2011.