Suomalaisilla tanssilavoilla on iloittu, surtu ja tavattu vastakkaisen sukupuolen edustajia jo yli sadan vuoden ajan. Nuorten ihmisten elämänilo vei heidät ensin tanssimaan tanssikallioille, rantojen pienille avolavoille ja suulien talkootansseihin. Myöhemmin nuorten - ja vähän vanhempienkin tanssijoiden - vaihtoaskeleet ovat kulkeneet seurojentalojen, nurkkatanssien, mutterilavojen ja tanssipaviljonkien kautta nykyaikaisiin suuriin viihdekeskuksiin ja tanssiristeilyille.

Tanssilavojen Suomi kertoo elämästä tanssilavoilla elävästi ja monipuolisesti: lavoista ja niiden rakentajista; tanssimuusikoista kyläpelimanneista tangokuninkaisiin; itse tanssijoista haaveineen ja toiveineen; 1950-luvusta lavanrakennusbuumeineen ja Olavi Virtoineen; 1960-luvusta ja Satumaasta; 1970-luvun suuresta humppabuumista ja maaltapaosta; 1980-luvusta ja The Agentsista; tästä päivästä ja lavatanssien tulevaisuudesta...

Teoksessa pääsevät ääneen niin entiset kuin nykyisetkin tanssijat, tanssien järjestäjät, tanssimusiikin ammattilaiset, puhvettien kahvinkeittäjät, toisensa tanssiparketeilta löytäneet, samoin kuin hikisen jiven kautta liikunnan ilon lavoilla saavuttaneet himokuntoilijatkin.