Emma ei ole ikinä haaveillut ravihevosista, mutta mikä tahansa käy, kun on palava halu päästä hoitamaan hevosia. Eräänä elokuun päivänä Emma ja Kristin löytävät itsensä Emman mummolan lähellä olevan pienen ravitallin pihasta. Tytöt pyytävät päästä auttamaan hevosten hoidossa ja tallitöissä, ja tallin omistajat Paavo ja Eila antavat heille mahdollisuuden. Emma ja Kristin käyvät tallilla joka viikonloppu, tottuvat hoitohevostensa oikkuihin, aamuiseen myrkkysumppiin ja juttutuokioihin Paavon ja Eilan kanssa. Lopulta he pääsevät kokeilemaan ajamistakin. Kaikki on täydellistä, kunnes Kristin alkaa tylsistyä. Onko uusi elämä mennyttä?

Ravilikat on haikeankaunis tarina harrastuksesta ja intohimosta, joka riittää ystävyyden siteeksi ja täyttää koko elämän. Kun Emma ja Kristin kasvavat eri suuntiin, on Emman mietittävä vakavasti omaakin omistautumistaan.

Marika Riikonen on tamperelainen kulttuuritoimittaja ja kirjoittaja. Ennen kaikkea hän on aina ja ikuisesti hevostyttö, jonka sydämestä osa on jäänyt ravitalleille. Hän on tutkinut Suomen kirjallisuuden gradussaan hevoskirjoja, mutta on silti tähän asti itse kirjoittanut ennen kaikkea spefinovelleja. Ravilikat on hänen kaunokirjallinen esikoisteoksensa.