Vastuullisista vaatteista puhutaan enemmän kuin koskaan, mutta mitä vastuullisuus oikeastaan tarkoittaa? Mistä voi tietää, mikä on oikeasti ekologista ja eettistä? Entä kenen vastuulla on hillitä ilmastokriisiä kiihdyttävää liikakulutusta?

Rakastan ja vihaan vaatteita on vaatealalla pitkään työskennelleen Anniina Nurmen henkilökohtainen tilinteko ja asiantunteva sukellus nykymuotoiseen vaateteollisuuteen. Teoksessaan hän avaa vaatetuotannon ongelmia ymmärrettävästi ja kaunistelematta sekä pohtii, miten alan rakenteiden pitäisi muuttua, jotta voisimme taas rakastaa vaatteitamme. Kirja tarjoaa lukijalle eväitä oman vaatesuhteen ja kuluttajuuden kriittiseen tarkasteluun ja auttaa näkemään viherpesun läpi.

Anniina Nurmi on vastuullisen vaateteollisuuden asiantuntija ja uranuurtaja 15 vuoden kokemuksella. Hän toimii nykyään vastuullisuuskonsulttina, mutta on vuosien varrella työskennellyt niin Suomen suurimmassa vaatealan konsernissa kuin oman vastuullisen vaatemerkkinsä parissa. Nyt hän haluaa avata omakohtaisten kokemustensa avulla keskustelua vaatealan ongelmista ja herätellä suomalaisia kyseenalaistamaan suhdettaan vaatteiden kuluttamiseen.