Tiedätkö, mitä palomiehet tekevät silloin kun eivät sammuttele tulipaloja ja nouda kissoja puista? Melkein kaikkea. Sitä paitsi oikeammin he ovat pelastajia. Pelastustoimen työntekijöinä he ehkäisevät onnettomuuksia, tekevät väestönsuojelutyötä ja ylipäätään parantavat yhteiskunnan turvallisuutta kaikissa olosuhteissa. Ja tietysti pelastavat ihmisiä, eläimiä ja asioita. Vuonna 2017 pelastustoimella oli Suomessa yli satatuhatta tehtävää. Niiden joukossa oli hieman alle kaksitoistatuhatta tulipaloa ja hieman yli viisitoistatuhatta liikenneonnettomuutta, mutta siis valtava määrä myös muuta, sairaskohtauksiin reagoimisesta eksyneiden kuuttien siirtelyyn.
Pelastamisiin! kertoo yksityiskohtaisesti ja konkreettisesti pelastajien laaja-alaisesta työstä. Se valottaa niiden ihmisten arkea, joiden tehtävänä on auttaa silloin kun hätä on suurin.

Lukija saa tietää, miten paloauto on varusteltu, millainen on pelastajan työpäivä, ja miten ammattiin päädytään. Mukana on tärkeitä vinkkejä oman turvallisuuden parantamiseksi ja elämänlaadun kohentamiseksi (unohtamatta koko joukkoa ruokaohjeita, joiden myötä pelastajat jaksavat työtä tehdä).

” Kello 7:55 Karjaan paloasemalla on usein hyväntuulinen härdelli. Asemalla on käynnissä joka-aamuinen vuoronvaihto, jossa edellinen 24 tunnin työvuoron tehnyt vuoro jättää tehtävänsä uudelle vuorolle. Kun uusi vuoro saapuu kalustohalliin apelli- eli vuoronvaihtopaikalle autojen läheisyyteen kello 7:55, tulee jokaisella työvuoron jäsenellä olla yllään asemapalvelusasu: sininen T-paita, pitkähihainen paita ja pitkät housut.”