Eletään 2010-lukua. Nuorimies Zebedeah Kiukkonen innostuu Kansan Kita -nimisestä isänmaallisesta järjestöstä ja haluaa mukaan. Järjestön arvomaailma ja huolet ovat myös Kiukkosen: hallitsematon maahanmuutto, islamin uhka läntisille kristillisille perinteille, viranomaisten ja päättäjien totaalinen kyvyttömyys nähdä tilanteen todellista vakavuutta, liberaalin lehdistön suoranainen valehtelu.
Antaumuksellisena radioamatöörinä Zebedeah päätyy äänitorveksi Kansan Kitaan, jonka lähetykset hurmaavat kuulijansa ympäri Suomea. Kansan Kita pyrkii vaikuttamaan parlamentaariseen politiikkaan, mutta yhteiskunta ajautuu yhä suurempiin jännitteisiin, ja järjestön on varauduttava myös aseistettuun partiointiin. Ehkä pahempaankin. Kansan Kita ja Zebedeah Kiukkonen saattavat olla uppoavan Suomen viimeinen toivo. Sisällissota on lähellä.
Aleksanteri Kovalaisen romaani Kansallinen herätys on hyytävä tarina radikalisoituvasta Suomesta, ja eräs kuvaus fasismin noususta. Reilun viiden vuoden ajanjakso näyttää, kuinka aito huoli ja hyvät aikomukset johtavat kohti väkivaltaa. Kovalaisen tyyli uuttaa todellisuudesta materiaalia ja tuottaa jännitystä, huumoria ja oivaltamisen elämyksiäkin, mutta samalla sanoo: näin voi tapahtua, osa siitä on jo tapahtunutkin.