Suuri Kettu häntäänsä huiskauttaa
ja taivas liekkeihin leimahtaa,
tanssien, leikkien pakkasyössä
vihreä, punainen hulmuaa.

Jänis taivaan roihua tuijottaa,
villiä, etäistä, huikaisevaa,

niin kaunista, niin pelottavaa.


Elämä on täynnä yllätyksiä – ja niin ovat myös Tuula Korolaisen runot: maantiejyrä rakastuu, mummo ajelee krokotiilillä, poliisin pihaan putoaa enkeli, hienostokissa kohtaa hyppivän aterian ja hiiri auttaa tutkijaa loukkuprojektissa. Runoilija kuvaa tuttua arkea, mutta elollistaa elottoman, vinksauttaa tavallisen ylösalaisin tai taikoo tilanteelle odottamattoman lopun. Lukija saa oivalluksen, hyvät naurut tai silmänsä kyyneliin.

Tuula Korolaisen ensimmäiset lastenrunot ilmestyivät vuonna 1990 kokoelmassa Enkeli ja poliisi. Sen jälkeen Korolainen on vakiinnuttanut asemansa maamme pidetyimpien, luetuimpien ja arvostetuimpien lastenrunoilijoiden joukossa. Lukijoiden suosioon ovat nousseet esimerkiksi kauhunsekaista huumoria viljelevä kirja Aaveaakkoset (2000), Finlandia junior -palkinnon voittanut Kuono kohti tähteä ja hellyttävän humoristinen Kissa kissa kissa (2013).

Runokokoelma Taivasta hipoo hännänpää sisältää n. 150 valittua runoa vuosilta 1990 - 2018. Kokoelmissa julkaistujen lisäksi siinä on lehdissä, esitteissä, antologioissa sekä oppi- ja tietokirjoissa ilmestyneitä runoja. Mukana on myös ennen julkaisemattomia tekstejä ja aivan uusia runoja.

Taivasta hipoo hännänpää esittelee monitaitoisen runoilijan. Tuula Korolainen kirjoittaa hassuja pikkuvärssyjä, mutta kuvaa myös suuria tunteita ja luo uusia myyttisiä tarinoita. Hän hallitsee vapaamittaisen runon siinä kuin rytmillisen ja riimillisen ja puhuu sujuvasti monenlaisilla kertojanäänillä. Lapsia riemastuttavien tarinoiden ja sanaleikkien taustalla on myös piiloviisautta, filosofiaa ja kirjallisuusviitteitä, jotka tarjoavat lisämaustetta aikuisille.

Tuula Korolainen on palkittu kirjailija, runoilija, toimittaja ja kolumnisti. Hänen runokirjansa Kuono kohti tähteä voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2005. Korolainen sai vuonna 2012 Valtion lastenkulttuuripalkinnon ja 2015 hän oli mukana tekijätiimissä, joka sai Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon kirjasta Lasten oma vuosikirja. Kuvittaja Virpi Talvitien vahvoja ja ilmaisuvoimaisia kuvituksia on lukuisissa suomalaisissa kirjoissa.