Milloin villikissasta tuli kesy? Miten kissaa tulisi silittää, jotta se tuntuisi kissasta erityisen hyvältä? Kuinka estää kissaa kynsimästä hienoja huonekaluja pilalle? Tämä kirja vastaa näihin ja moniin muihin kissanomistajaa askarruttaviin kysymyksiin.

Vaikka kissoista on saatu viime vuosina huomattavia tutkimustuloksia, uusin tieto leviää harvoin tutkijapiirien ulkopuolelle. Tässä kirjassa biologian dosentti Bo Söderström kertoo yli 30-vuotisen tutkijauransa kiinnostavimmista tuloksista kiehtovassa ja helppolukuisessa muodossa. Kirja auttaa ymmärtämään kissoja ja antaa työkalut hoitaa kissoja parhaalla mahdollisella tavalla. Lukujen lopussa olevat tiivistelmät tekevät kirjasta kätevän oppaan jokaiselle kissanomistajalle.

Kirjasta opit esimerkiksi, että

… jokainen kissa saa vuodessa kiinni noin 12 lintua, joista se näyttää omistajalleen vain puolet ja jättää loput luontoon.
… kissat tunnistavat omistajansa äänen sokkotestissä. Ne ymmärtävät omistajansa mielialoja ja muuttavat käytöstään sen mukaan.
… kissoilla on ainutlaatuinen luustorakenne ja synnynnäiset refleksit, minkä takia kissat putoavat aina jaloilleen.
… niille lapsille, jotka kasvavat kissojen kanssa, kehittyy parempi kehonkieli ja itsetunto, ja he ovat sosiaalisesti taitavampia kuin lapset, jotka kasvavat ilman lemmikkiä.
… aikuiset, jotka hankkivat kissan, kokevat terveytensä paranevan merkittävästi. Lääketieteellisissä kokeissa kissanomistajilla on todettu olevan verrokkiryhmää alhaisempi verenpaine ja kolesterolitasot.

Bo Söderström (s. 1967) on biologian dosentti. Hän työskentelee Tukholmassa päätoimittajana Ruotsin kuninkaallisessa tiedeakatemiassa, jonka tehtävänä on tieteiden, erityisesti luonnontieteiden ja matematiikan, edistäminen. Kissat ovat kiehtoneet häntä nuoresta saakka, ja hänellä on kolme omaa kissaa: kaksi burmalaista ja yksi sekarotuinen kissa. Söderström on tutkinut sekä villejä kissoja (lumileopardeja ja leijonia) että kesykissoja. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt teos Ruotsin perhosista.