Venäläinen perinneruoka on kehittynyt satojen vuosien kuluessa niin tavallisen kansan kuin palatsienkin keittiöissä. Se on saanut vaikutteita naapurimaista, kuten Turkista tulleet saslikit ja etelästä saapuneet täytetyt lihapyörykät. Myös Ranska, Alankomaat ja ortodoksinen kirkko ovat vaikuttaneet venäläiseen keittiöön. Venäläinen ruokakulttuuri on upean monipuolinen ja herkullinen.

Paras miniä oli aikoinaan se, joka osasi paistaa ohuita blinejä kääntämättä niitä pannulla kertaakaan! Jaana Virrosen keittokirjassa venäläinen kotiruoka herää eloon äidiltä perittyjen reseptien ja perheen ruokatarinoiden myötä.

Venäläiseen keittiöön kuuluvat hirssi ja tattari, puurot, blinit, kasvis-, sieni-, marja- ja kalaruoat. Myös Neuvostoliiton-ajan resepteille löytyy kirjasta paikkansa.

Kun ulkomuistista kokkaavan äidin reseptivihko alkoi haalistua, Jaana Virronen halusi pelastaa ohjeet arvokkaaksi kirjaksi, jonka tummasävyiset, kauniit kuvat kertovat rakkaudella laitetusta ruoasta. Klassisen upeasti toteutettu Borssia ja šarlotkaa tarjoaa lukijalle paikan suomalais-venäläisen perheen ruokapöydästä.