Miksi syntyvyys alenee? Miksi maahanmuutosta on tullut ongelma? Pitäisikö etusijalle asettaa lapset vai vanhukset? Millaiselta maailma näyttää 50 vuoden kuluttua? Ykkösrivin asiantuntijan huippulaadukas tilinpäätös kertoo, miten suomalainen hyvinvointiyhteiskunta voi selviytyä seuraaville sukupolville.

VTT Markku Lehto on tehnyt pitkän uran sosiaali- ja terveysministeriössä. Lehto aloitti erikoistutkijana 1970-luvulla, kun hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen oli juuri alkanut. Suunnittelusta ja tutkimuksesta vastaavana päällikkönä hän oli valmistelemassa 1990-luvun lamavuosien vaikeita ratkaisuja, ja viimeiset 12 vuottaan ministeriössä hän oli kansliapäällikkönä. Työurallaan Lehto on ollut myös elinkeinohallituksen kuluttaja-asioista vastaavana päällikkönä ja hoitanut sosiaalipolitiikan professorin virkaa.
Eläkkeelle jäätyään hän on ollut muun muassa Sata-komitean puheenjohtajana, Tampereen yliopiston sosiaali- ja terveydenhuollon EMBA-ohjelman johtajana ja sosiaali- ja terveysalan eettisen neuvottelukunnan puheenjohtajana.