Ajankohtainen ja universaali lasten tietosatukirja vie lukijan koskettavaan seikkailuun harvinaisten merikilpikonnien vanavedessä. Kirja pureutuu ainutlaatuisella tavalla kysymykseen ympäristön kuormittumisesta ja luonnonvaraisten eläinten selviytymisestä maailmassa.

Maapallon vedet ja valtameret ovat meille kaikille yhteisiä. Muovin kertyminen luontoon on samanlainen uhka niin Suomessa kuin Länsi-Afrikassa. Kauniisti kerrotun tarinan, erityislaatuisten kuvien, laulujen ja leikkien keinoin kirja auttaa lasta eläytymään ja oivaltamaan. Kirja kannustaa toimimaan ympäristön hyväksi maalaamatta suuria uhkakuvia.

Tarinaan tuovat mausteensa afrikkalaiset perinteet sekä taidokas batiikkikuvitus, joka edustaa länsiafrikkalaista käsityötaidetta. Kirjan laulut ovat Maco Oeyn ja Jaakko Löytyn käsialaa.

Pirjo Havia on metsänomistuksen konsultti, tietokirjailija ja kouluttaja. Länsi-Afrikassa ollessaan hän partioi öisin kilpikonnien munintaa ja seurasi, kuinka poikaset kuoriutuivat ja ponnistelivat meren aaltoihin. Hän oli myös järjestämässä merenrannan siivoustalkoita ja suunnittelemassa paikallista ympäristökasvatushanketta.
Viktor Amoussou on beniniläinen kuvataiteilija, jonka länsiafrikkalaisesta perinteestä ammentavia töitä on ollut esillä näyttelyissä sekä Suomessa että Beninissä. Amoussou on vetänyt Beninissä lapsille suunnattua Ateneumin taidekasvatusprojektia Kala, joka halusi siivet.