Erityisherkkyys on ominaisuus, joka on noin viidesosalla väestöstä. Se on aisti- ja tunneherkkyyttä, joka liittyy vahvasti autonomisen eli tahdosta riippumattoman hermoston herkkään reagointiin. Erityisherkät reagoivat voimakkaammin ärsykkeisiin kuin valta väestö. Kyseessä ei kuitenkaan ole sairaus, vaan synnynnäinen piirre, jolla on vahva vaikutus ihmisen persoonallisuuteen.

Herkän ihon alle tarjoaa yhdeksän ainutlaatuista elämän tarinaa. Pari julkisuudessa elävää ja joukko tavallisia ihmisiä kertoo, millaista on elää erityisen herkkänä yhteiskunnassa, joka ei tee polkua mitenkään helpoksi. Kertojat avaavat menneisyydestään osia, joista ei kahvipöytäkeskusteluissa tule hiiskuttua.

Haastateltavina ovat mm. miesastrologi, mieskoomikko, pari muutakin miestä ja naisia eri aloilta, mm. näyttelijä-ohjaaja, eläkkeellä oleva lastentarhanjohtaja ja insinööri. Kirja murtaa myyttiä siitä, että naiset olisivat herkempiä kuin miehet.

Teos tarjoaa vertaistukea ja oivalluksia niille, jotka vielä miettivät, miksi kokevat asioita niin herkästi. Samalla se auttaa ymmärtämään läheisiä. Tarinoissa herkkyys muuttuu vahvuudeksi ja voimavaraksi. Kirja on saatavana myös e-kirjana ja äänikirjana.