Oppikirja Yhteiskuntamme on ainut moderni yhteiskuntatiedon oppikirja. Se antaa yhdessä opetuksenne kanssa nuorelle toimivat tiedot elämänhallintaan.

Nuorten elämänhallinnan kannalta erittäin merkittävää on se, että kirjassa, tehtävissä sekä oppimispelissä on runsaasti osia ja tehtäviä, jotka auttava nuorta oman elämän ja talouden hallinnassa.

Yhteiskuntamme sekä opetusta tukevat palvelusivut ja opetuspeli on kehitetty sellaiseksi, että kokonaisuus helpottaa opetusta ja tukee oppimista.

Oppikirjan rakenne tukee kirjan laaja-alaista käyttöä opettajien suunnitelmien mukaisesti. Kirjan jokainen luku ( 80 kpl) jakaantuu kahteen osaan: perustietoihin ja syventävään osaan. Tämä mahdollistaa hyvin erilaisten oppijaryhmien opetuksen samaa kirjaa käyttäen.

- oppikirjassa käsitellään yhteiskuntamme uudet ilmiöt kuten some, valeuutiset, alustatalous, verkkokauppa ja asiakkaan oikeudet ja velvollisuudet verkko-kaupassa ja tulevaisuus
- talouden, työn ja kansalaistoiminnan merkitys käsitellään nykyaikaisesti
- opetusta tukevat monipuoliset palvelusivut yhteiskuntamme.fi
- lautapeli, joka tukee mm. ryhmä- ja tiimityön hyödyntämistä opetuksessa ja interne-tin käyttöä tiedonhankinnassa
- oppikirjan käytön laaja-alaisuus opettajien harkinnan ja suunnitelmien mukai-sesti peruskoulun ala- ja yläasteelle sekä ammattiopetukseen.

Teos Yhteiskuntamme on kirjoitettu peruskoulun ja ammattiopistojen oppikirjaksi.

Tämän oppikirjan sisältämä opetussuunnitelma on laaja-alainen. Jokaisessa kirjan luvuss on perusosa sekä syventävä osa.

Näin oppikirja toimii hyvin eritasoisten oppilaiden ja eri luokka-asteiden opetuksessa.

Sen avulla tehtävä opetus antaa nuorille tiedot ja taidot sijoittua yhteiskuntaan ja työ-elämään sekä oppia hallitsemaan elämäänsä sekä talouttaan.


Vuoden 2020 tammikuussa tulee kirjan ja verkkosivujen opiskelua täydentämään lautapeli: Yhteiskuntamme. Opiskelijat voivat siinä 3-6 oppilaan pienryhmissä harjoitella ratkoa yhteiskuntaamme liittyviä tehtäviä, etsiä niihin internetin kautta vastauksia, harjoitella yh-teistoimintaa, ryhmä- ja tiimityötä. Pelissä on mukana myös puhtaat tehtäväkortit, joihin oppilaat itse voivat opettajan johdatuksella laatia tehtävät.

Sisällön pääotsikot:
1. Mikä on yhteiskuntamme?
2. Suomen yhteiskunnan toiminnallinen rakenne
3. Elämme ja vaikutamme lähipiirimme verkostoissa
4. Media välittää uutisia, mutta mitä?
5. Netti, verkkokauppa, mainonta ja pankkikortti
6. Mikä ihmeen raha? Miten toimia sen kanssa?
7. Ammatit, työ ja yrittäminen
8. Yhteiskuntamme sadat julkiset palvelut
9. Aktiivisen kansalaisen kuusi toimintapiiriä
10. Ympäristön muutos muuttaa elämämme
11. Matkalla tulevaisuuteen