Omassa kotigalaksissamme on jopa 400 miljardia tähteä, ja koko näkyvässä maailmankaikkeudessa 400 miljardia galaksia. Tuntuu uskottavalta, että jossain tässä 14 miljardin vuoden ikäisessä kosmoksessa on tai on ollut vähintään yhtä edistynyt sivilisaatio kuin me. Miksi meillä ei ole ensimmäistäkään havaintoa näistä muista sivilisaatioista? Missä kaikki ovat?

Kymmenisen vuotta sitten Ursa julkaisi brittiläisen fyysikon ja tietokirjailijan Stephen Webbin kirjan Missä kaikki ovat? Viisikymmentä ratkaisua Fermin paradoksiin ja Maan ulkopuolisen elämän arvoitukseen. Webb on nyt laajentanut menestyskirjaansa 25 uudella vakuuttavalla ja nokkelalla ratkaisulla sekä täydentänyt vanhoja.

Martin Reesin esipuheesta:
”Olemmeko yksin maailmankaikkeudessa?” on yksi vanhimmista ja kaikkein yleismaailmallisimmista kysymyksistä. Se on innostanut scifi-kirjailijoita yli vuosisadan, ja nyt se kannustaa tiedettä ja tutkimusta. Emme kuitenkaan tiedä vieläkään riittävästi voidaksemme todeta onko älykäs elämä todennäköistä vai epätodennäköistä. Sen tutkimiseksi on koottava yhteen kaikki mahdolliset argumentit. Ja juuri siksi tämä kirja tulee antamaan uusia ajatuksia uteliaille lukijoille.