Ben Bovan moderni scifi-klassikko Kuunnousu avaa kiehtovan näkymän Kuun asuttamiseen. Kirja on yhtaikaa seikkailukertomus ja viiltävä ihmissuhdetrilleri, jonka henkilöt juonittelevat toisiaan vastaan pyrkiessään toteuttamaan tahtoaan. Entisen astronautin Paul Stavengerin elinikäisenä unelmana on omavarainen ja Maasta riippumaton avaruustukikohta. Hän joutuu käyttämään kaikki keinot toteuttaakseen unelmansa, jonka tiellä riittää esteitä loputtomiin.

Laura Katajan suomentama romaani pohtii ihmiskunnan mahdollisuuksia selvitä ongelmistaan. Se kertoo myös vallasta ja ihmisen raadollisuudesta hänen tavoitellessaan valtaa. Samalla kirja on ylistys ihmisen mielikuvitukselle, jonka hedelmistä lukija voi nauttia joka sivulla ja joka lauseessa.

Benjamin William Bova (s. 1932) on julkaissut yhteensä yli 120 tieto- ja tieteiskirjaa, ja hän on voittanut Yhdysvalloissa tieteis- ja fantasiakirjoille myönnettävän Hugo-palkinnon kuudesti. Ben Bova on perehtynyt muun muassa nanoteknologiaan, mihin myös Kuunnousussa on lukuisia viittauksia - paljon ennen kuin tämä nykypäivän muotitiede tuli osaksi arjen teknologiaa. Kuunnousu myös ennustaa Yhdysvaltain ensimmäisen mustan presidentin, vuosia ennen kuin Barack Obamasta tuli poliitikko.