Maaginen realismi on yksi Italian taiteen keskeisestä suuntauksista 1920- ja 1930-luvuilla. Sille on ominaista taianomainen epätodellisuuden tuntu, vaikka teosten aiheet voivat olla hyvinkin arkipäiväisiä. Maaginen realismi esittää maailmamme sellaisena kuin se näyttäytyy, mutta luo siihen samalla uusia, unenomaisia ja outoja kerrostumia.

Maagisen realismin keskeisimpiä taiteilijoita ovat Felice Casorati, Antonio Donghi, Cagnaccio di San Pietro, Gino Severini, Ubaldo Oppi, Achille Funi ja Carlo Levi. Kansainvälisesti tunnettujen Giorgio de Chiricon ja Carlo Carràn teokset kuvaavat maagisen realismin lähtökohtia. Italian ulkopuolella vähemmän tunnettujen taiteilijoiden, kuten Mario ja Edita Broglion, Gian Emilio Malerban, Carlo Sbisàn, Gregorio Sciltianin sekä Cesare Sofianopulon, työt kertovat suuntauksen moni-ilmeisyydestä.

Fantastico!-kirja alkaa yleissilmäyksellä 1920-ja 1930-luvun realistisiin suuntauksiin eurooppalaisessa kuvataiteessa, kirjoittajana Erkki Anttonen Ateneumista. Italialaiset asiantuntija-artikkelit, kirjoittajina Gabriella Belli ja Valerio Terraroli, kertovat maagisesta realismista Italiassa, sen alkujuurista, vaiheista ja estetiikasta.

Kirjassa on myös kaikkien 32 Ateneumin taidemuseon näyttelyssä mukana olevan taiteilijan lyhyet elämäkerrat.
Kirjassa on noin 45 taideteoskuvaa.

Tekijät: Hanna-Leena Paloposki (toimittaja), Teijamari Jyrkkiö (kuvatoimittaja). Kirjoittajat: Valerio Terraroli, Gabriella Belli, Erkki Anttonen, Hanna-Leena Paloposki ja Antonella Perna.