Harri Römpötti on työskennellyt vapaana kulttuuritoimittajana vuodesta 1989. Sarjakuva on kuulunut alusta lähtien Römpötin erikoisalueisiin. Hän onkin haastatellut urallaan suurta osaa maailman johtavista sarjakuvataiteilijoista. Useimmat haastatteluista on tehty sarjakuvafestivaaleilla, kuten Ranskan Angoulêmessa, Sveitsin Fumettossa, New Yorkin Moccassa sekä Helsingin ja Kemin sarjakuvatapahtumissa. Monet artikkeleista julkaistiin alun perin Helsingin Sanomissa, mutta niitä on nähty myös mm. Suomen Kuvalehdessä, Demarissa ja Sarjainfossa.

Teos kokoaa Römpötin kiinnostavimmat haastattelut kirjaksi, joka herättää kateudensekaista ihailua muilla kielialueilla. Alkuperäisessä muodossaan julkaistavia haastatteluita täydentävät kommenttiosat, jotka summaavat taiteilijoiden myöhemmän urakehityksen ja valottavat juttujen taustoja. Kirjan kuvitus on nelivärinen. Mukana on 60 taiteilijaa tai taiteilijaparia ympäri maailman. Tunnetuimpiin kuuluvat Enki Bilal, Robert Crumb, Guy Delisle, Dupuy ja Berberian, Will Eisner, Neil Gaiman, Jean Giraud, Ralf König, Ulli Lust, Munoz ja Sampayo, Katsuhiro Otomo, Joakim Pirinen, Don Rosa, Marjane Satrapi, Riad Sattouf, Gilbert Shelton, Jeff Smith, Benoit Sokal, Art Spiegelman, Jacques Tardi, Yoshihiro Tatsumi, Chris Ware ja Mort Walker.

Römpötti oli perustamassa Seinäjoen sarjakuvaseuraa ja sen Kannus-lehteä vuonna 1979. Hän vaikutti Suomen sarjakuvaseuran hallituksessa vuodet 1984–1999. Hän on kirjoittanut Ville Hännisen kanssa suomalaisten sarjakuvataiteilijoiden haastattelukirjat Päin näköä! (2011) ja Hittiparaati (2014). Ensin mainitun pohjalta hän oli mukana kuratoimassa näyttelyä Kiasmaan (2012). Römpötin ja Hännisen vetämän käsikirjoituspajan tuloksista julkaistiin kirja Niskatuki (2014), jota esittelevä näyttely kiersi sarjakuvafestivaaleilla Napolissa, Luzernissa ja Helsingissä.