Ovatko kasvit älykkäitä? Onko niillä muisti? Ovatko ne parempia ongelmanratkaisijoita kuin ihmiset?

Kiehtova, ajattelutapoja ravisteleva teos Kasvien vallankumous tarjoaa tuoreita näkemyksiä ja esimerkkejä johtajuuteen, organisaatioihin, demokratiaan ja suunnitteluun kasvien maailmasta.

Tiedemies, kasvitutkija Stefano Mancuso paljastaa kasvien yllättävän hienostuneen kyvyn innovoida, muistaa ja oppia. Kasvit havainnoivat ympäristöään jopa eläimiäkin herkemmin aistein. Ne reagoivat tehokkaasti ulkoisiin uhkiin hajautettujen systeemiensä ansiosta. Täysin ilman keskusyksikköä ne kykenevät muistamaan aiemmat katastrofit ja aktiivisesti sopeutumaan tuleviin. Kasveja tutkimalla voimme löytää luovia ratkaisuja aikamme kinkkisiin teknisiin ja ekologisiin ongelmiin.

Kirjan sivuilta lukijaan tarttuu Mancuson rakkaus kasveihin, planeettamme merkittäviin kanssa-asujiin. Kirja on kirjoitettu kansantajuisesti ja kuvitettu upein valokuvin. Kasvien vallankumous avaa lukijalle uuden oven maapallon elämän ymmärtämiseen.

Italialainen Stefano Mancuso on tunnustettu ja arvostettu kasvitieteilijä ja pioneeri kasvineurobiologiassa, joka tutkii erilaisten biologisten systeemien viestintää ja sisäistä kommunikaatiota niin geenien, molekyylien kuin ekologisten yhteisöjen tasolla. Mancuson yleisöluento huhtikuussa Kaisaniemen luonnontieteellisessä museossa veti salin täpösen täyteen. Mancusolta on aiemmin ilmestynyt suomeksi teos Loistavat kasvit (Aula & Co, 2017).