Orvon kokemus on jokaisen ihmisen osa. Lääkäri-isän ja sosiologityttären yhteinen kirja valottaa, kuinka oman sisäisen orvon kohtaamisesta avautuu rohkeasti uudistuva elämä.

Sisäinen orpo on viisas opas, joka ymmärtää ihmisen erottamattoman yhteyden luontoon ja aikamme ilmiöihin. Kirjan sanoma on, että oman tarvitsevuuden rakastava hyväksyminen on avain elävään läsnäoloon ja myötätuntoon. Teos on tarkoitettu kaikille, jotka kaipaavat kanssakulkijaa itseymmärrykseen ja eheytymiseen. Kirja pitää sisällään lempeää kannustusta, tietoa ihmisen kehosta, mielestä ja sosiaalisista suhteista sekä käytännön harjoituksia omaan uudistumiseen. Ammattilaisille se avaa uutta näkemystä inhimillisestä kokemuksesta, kriiseistä ja kasvusta.

Kaisa Kuurne on sosiologi ja sosiaalisen hyvinvoinnin dosentti, joka on tutkinut elämän murtumia ja kuulumisen kysymyksiä. Hän opiskelee jungilaista psykologiaa ja villinaisen arkkityyppiä Dr. Clarissa Pinkola-Estésin oppilaana ja ohjaa naisia rohkeaan uudistumiseen. Hän on joogaopettaja, joka vetää henkisen läsnäolon ja kasvun retriittejä ja opiskelee joogaterapiaa Dr. Ganesh Mohanin johdolla.

Simo Kuurne on erikoislääkäri ja terapeutti, joka on vuosikymmenten ajan hoitanut stressistä ja elämänkriiseistä kärsiviä ihmisiä uusiutuvaan läsnäoloon. Hän on kehittänyt ja vetänyt dialogisia ja toiminnallisia hiljaisuuden retriittejä sekä toiminut mentorina lukuisissa kasvuprosesseissa yksilöille ja yhteisöille. Näissä prosesseissa ymmärrys sisäisestä orpoudesta on ollut avain uudistuvaan elämään.