E-kirjojen lataus- ja käyttöohjeet

Sisällysluettelo:

E-kirjojen lukeminen

E-kirjojen lukemiseen käytetään Adobe Digital Editions -lukuohjelmaa. Lukuohjelma on ilmainen ja sen saa ladattua Adoben sivuilta: Adobe Digital Editions

Ennen lukuohjelman asentamista sinun kannattaa luoda itsellesi Adobe-tili. Kun tallennat Adobe-tilin lukuohjelmaan asennuksen yhteydessä, voit siirtää suojattuja e-kirjoja myös muihin lukulaitteisiisi. Ilman tilin luomista suojatut kirjat on sidottu vain tietokoneeseen johon tiedostot on alunperin ladattu. Adobe-tilin voit luoda itsellesi täällä: Adobe-tili

Luotuasi Adobe-tilin voit auktorisoida koneen samalla kun asennat Digital Editions-lukuohjelman. Voit auktorisoida koneen myös asennuksen jälkeen valitsemalla lukuohjelman Library-valikosta kohdan "Authorize Computer". Anna sovellukselle tilin luonnin yhteydessä antamasi sähköpostiosoite ja salasana:

Kirjojen lataaminen

Kun olet asentanut Adobe Digital Editions -lukuohjelman, voi ladata e-kirjat painamalla sivuillamme olevaa latauslinkkiä. Latauslinkistä latautuva tiedosto avataan Adoben lukuohjelmalla, jolloin lukuohjelma lataa kirjan tietokoneelle luettavaksi:

Lainattavat kirjat

Lainattavilla kirjoilla on laina-aika, jonka jälkeen kirjaa ei voi enää lukea lukulaitteilla. Laina-ajan jälkeen kirja palautuu seuraavalle käyttäjälle lainattavaksi. Kirjan voi palauttaa myös ennen laina-ajan loppumista menemällä vasemmasta ylälaidasta "Go to Library view"-näkymään ja painamalla "Return Borrowed Item" lainatun kirjan yhteydessä olevasta alasvetovalikosta:

Kirjojen siirto lukulaitteisiin

Sähköisiä kirjoja voi myös siirtää erilaisiin sähköisiin lukulaitteisiin. Lukulaitteiksi käyvät kaikki laitteet jotka tukevat Adobe DRM -suojausta. Tällaisia laitteita ovat mm. monet e-paperilla varustetut lukulaitteet, Applen iPhone ja iPad, Android-puhelimet ja tabletit. Puhelimiin ja tablet-tietokoneisiin pitää asentaa ennen kirjan siirtoa jokin lukuohjelma joka tukee Adobe DRM suojausta. Applen laitteissa voi käyttää Bluefire Reader -sovellusta ja Android-laitteissa Aldiko Book Reader -sovellusta. E-paperia käyttävissä laitteissa ei erillistä sovellusta tarvita.

E-paperilla varustettuihin laitteisiin kirjat siirretään Adobe Digital Editionsin avulla. Laitteeseen rekisteröidään luomasi Adobe tili (kts. laitteen käyttöohjeet). Laite kytketään USB-kaapelilla tietokoneeseen, jonka jälkeen se ilmestyy Digital Editions sovelluksen laitenäkymään. Kun laite on kytketty, kirjat voi siirtää laitteeseen raahaamalla.

Android-laitteissa kirjatiedostot siirretään tietokoneelta laitteen muistikortille, josta ne avataan Aldiko-sovelluksella. Aldiko sovellus pitää ensin ladata Android-marketista ja rekisteröidä (authorize) antamalla Adobe-tilin tiedot sovellukselle. Ladatut kirjatiedostot löytyvät tietokoneelta "Omat Dokumentit\My Digital Editions" -kansiosta.

Applen laitteissa kirjatiedostot siirretään tietokoneelta iTunes-sovelluksella laitteeseen. Bluefire sovellus pitää ensin ladata Appstoresta ja rekisteröidä (authorize) antamalla Adobe-tilin tiedot sovellukselle. Tiedostojen siirto iTunesissa onnistuu valitsemalla liitetty laite ja sovellukset-kansion alta löytyy tiedoston siirto Bluefire-sovellukselle. Ladatut kirjatiedostot löytyvät tietokoneelta "Omat Dokumentit\My Digital Editions" -kansiosta.