SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

VÄLÄHDYS - Alitajuisen ajattelun voima
34,30 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
300 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Malcolm Gladwell
Malcolm Gladwell
Välähdys kertoo nopeasta ajattelusta, ajattelusta, joka tapahtuu silmänräpäyksessä. Kun tapaat jonkun ensimmäistä kertaa, kävelet ostoaikeissasi myytävänä olevaan taloon tai asuntoon tai luet muutaman ensirivin kirjasta, aivosi tekee nopeita johtopäätöksiä. Välähdys kertoo niistä parista sekunnista.
Malcolm Gladwellin mukaan nuo pari sekuntia ovat erittäin voimakkaita hetkiä, erittäin tärkeitä ja – ainakin joskus – todella hyviä. Yleensä näistä hetkistä käytetään sanaa intuitio. Gladwellin mukaan intuitio on kuitenkin väärä sana, sillä se kuvaa tunnetta, jotain epärationaalista. Tuo nopea päättely on kuitenkin ajattelua, nopeaa assosiointia. Välähdys käsittelee sitä, miten voisimme vahvistaa nopean tunnistamisen ajattelua.
Nopea päättely on joskus elintärkeää. Esimerkiksi Chicagon Cook County Hospitalissa lääkärit määrättiin ottamaan VÄHEMMÄN selvää sydänkohtauspotilaittensa tilanteesta ennen hoitoon määräämistä. Vain pari perustietoa, kuten verenpaine ja EKG, ei sairashistoriaa, painoa, jne. Lopputulos: Cook Countylla rintakipupotilaiden selviämistilasto on USA:n parhaita. Välähdys kuvaa tosin monia tapauksia, jossa silmänräpäyksellä päätöksen tekeminen on pahasta.
Välähdyksen suuri sanoma on: ottakaa ihmisten nopea-ajattelu tosissaan. Se on vahva ja vaikutusvaltainen asia. Välähdys (Blink) on ollut suurmenestys maailmalla. Kirjan suomalaisen esipuheen kirjoittanut Kari Eilola on mainostoimisto Bob Helsingin suunnittelija.
Malcolm Gladwell on entinen Washington Post -lehden talous-, luonnontiede- ja lääketiedetoimittaja. Nykyään hän on arvostetun New Yorker -lehden toimittaja. Gladwellin edellinen kirja The Tipping Point oli huikea menestys.
Lukunäyte:
http://www.ajatuskirjat.fi/suomi/lukunayte_valahdys.asp
VÄLÄHDYS - Alitajuisen ajattelun voimazoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ