SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

Kulomaa Jukka (toimittaja)

TELOITETTU TOTUUS: KESÄ 1944

TELOITETTU TOTUUS: kesä 1944
Tekijä: Kulomaa Jukka (toimittaja); Nieminen Jarmo (toimittaja)
Kustantaja: Ajatus Kirjat (2008)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   32,70
    
TELOITETTU TOTUUS: kesä 1944
32,70 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
320 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Teloitettu totuus on artikkelikokoelma kesän 1944 kiistanalaisesta sotahistoriasta. Teos jatkaa syksyllä 2007 kiivaana käynyttä keskustelua jatkosodan loppuvaiheessa teloitettujen ja kurinpitotoimien yhteydessä ammuttujen suomalaissotilaiden määrästä.

Kirjassa osoitetaan vääriksi monia kovaan ääneen esitettyjä väitteitä ja vastataan muun muassa näihin kysymyksiin: Miten laajat mitat saanut rintamakarkuruus padottiin ja miten karkureita käsiteltiin? Miten paljon omia sotilaita todella teloitettiin ja ammuttiin kurin ylläpitämiseksi? Pitävätkö väitteet punataustaisten suomalaissotilaiden tapattamisesta tai armeijasta hylkäämisestä paikkaansa? Peittelikö armeija tarkoituksellisesti asioita?

Oman kokonaisuutensa muodostaa se suuri kehys, jonka puitteissa kaikki tapahtui. Mitkä olivat puna-armeijan todelliset tavoitteet, mitä näistä tavoitteista tuolloin tiedettiin ja mitä johtopäätöksiä ankaran paineen alla toimiva Suomen sodanjohto tiedustelutietojen perusteella teki?

Erilaisiin tulkintoihin liittyy kysymys siitä, miten tutkijoiden näkemykset saavat tilaa julkisuudessa ja miten ne sen kautta välittyvät niin sanotun suuren yleisön tietoisuuteen. Onko historiatiedotuksemme ajan tasalla? Kenen totuus voittaa?
Mukana on ensimmäistä kertaa tiedot kaikista yli viidestäsadasta suomalaisissa tuomioistuimissa vuosina 1939–1944 kuolemaan tuomituista ja heidän kohtaloistaan.
Teoksen kirjoittajina on joukko ammattitaitoisia sotahistorian, arkistojen, lainkäytön ja median asiantuntijoita: sotahistorian professori Ohto Manninen, sotahistorian dosentti Jukka Kulomaa, yleisesikuntaeverstiluutnantti Jarmo Nieminen, oikeustieteen tohtori Jukka Lindstedt, filosofian maisteri Tapio Nurminen ja toimittaja Pasi Jaakkonen.

TELOITETTU TOTUUS: kesä 1944zoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ