ME TAHDOIMME SUUREKSI SUOMENMAAN. AKATEEMISEN KARJALA-SEURAN HISTORIA I

Me tahdoimme suureksi Suomenmaan. Akateemisen Karjala-Seuran historia I
Tekijä: Heikki Eskelinen
Kustantaja: WSOY (2004)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
Saatavilla Omakaupasta
EUR   61,50
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
401 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2004, 01.06.2004 (lisätietoa)
ISBN:
9789510250563

EUR
61,50
23,00

Tuote ei tilattavissa.
Me tahdoimme suureksi Suomenmaan. Akateemisen Karjala-Seuran historia Izoom

61.50€ (Alv 10%) 55.91€ (Alv 0%)


Esittelyteksti

Miten pienestä ”salaseurasta” kasvoi laaja kansalaisjärjestö, joka koulutti suuren joukon sotavuosien ja sodanjälkeisen Suomen johtomiehiä? Kielitaistelu, kansallisradikalismi ja muut 1920–30-lukujen ilmiöt uudessa valossa.


Takakansi

Nuoren sivistyneistön ja ylioppilaiden kansalaisjärjestön vaiheet

Akateemista Karjala-Seuraa voitaneen pitää itsenäisen Suomen historiaan laajimmin vaikuttaneena poliittiskulttuurisena yhdistyksenä. Sen kautta kulki noin 4000 nuorta miestä, ja se koulutti yhden presidentin sekä suuren joukon akateemikkoja, ministereitä ja muita poliittisia johtajia, professoreita, piispoja, pääjohtajia ja kenraaleita.

Seuraa on parjattu, ihmetelty ja ihailtu, ja sen vaiheista on kauan vaiettu – siksikin, että siihen liittyvää lähteistöä on kätketty ja hävitetty. Tämä kirja on mittavin tähän mennessä kirjoitettu kokonaisesitys AKS:n taustasta ja synnystä, toiminnasta ja asemasta nuoressa itsenäisessä tasavallassa talvisotaan asti.

Kirjassa selvitetään seuran aatteelliset lähtökohdat ja perustamisvaiheet – toisin kuin on luultu, takana olivat opiskelijoita isommat voimat – sekä sen kehitys, nousu ylioppilaspolitiikan johtoon ja suhteet valtakunnan poliittisiin liikkeisiin ja käänteisiin 1922–39. Kielitaistelu, heimohenki, kansallisradikalismi ja muut ajan ilmiöt avautuvat tässä tutkimuksessa usealta kannalta valotettuina.


Ennakkotieto

Akateemista Karjala-Seuraa voitaneen pitää itsenäisen Suomen historiaan laajimmin vaikuttaneena poliittiskulttuurisena yhdistyksenä. Sen kautta kulki noin 4 000 nuorta miestä, ja se koulutti yhden presidentin sekä suuren joukon akateemikkoja, ministereitä ja muita poliittisia johtajia, professoreita, piispoja, pääjohtajia ja kenraaleita.

Seuraa on parjattu, ihmetelty ja ihailtu, ja sen vaiheista on kauan vaiettu – siksikin, että siihen liittyvää lähteistöä on kätketty ja hävitetty. Nyt itsenäisyytemme alkuaikojen historiaa ja AKS:n tarinaa voidaan tarkastella ilman silmälappuja. Kielitaistelu, heimohenki, kansallisradikalismi ja muut 1920–30-lukujen ilmiöt avautuvat tässä tutkimuksessa usealta kannalta valotettuina.

Kirjassa selvitetään seuran aatteelliset lähtökohdat ja perustamisvaiheet – toisin kuin on luultu, takana olivat opiskelijoita isommat voimat – sekä sen kehitys, nousu ylioppilaspolitiikan johtoon ja suhteet valtakunnan poliittisiin liikkeisiin ja käänteisiin 1922–39.

Asiasanat: järjestöhistoriikit poliittiset-opiskelijajärjestöt opiskelijajärjestöt suomalaisuusliike oikeistoliikkeet opiskelijaliikkeet ylioppilaat aatehistoria poliittinen-historia historia
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Historia > Suomen historia > Itsenäisyyden aika


EUR
61,50
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste