Colette. Intohimon salaisuudet
25,50 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
702 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Takakansi

Sidonie-Gabrielle Colette (1873–1954) on Ranskan rakastetuimpia kirjailijoita, naisen eroottisuuden kuvaaja, rohkea edelläkävijä. Hänen ensimmäinen, vuonna 1900 ilmestynyt romaaninsa kertoo 16-vuotiaan kapinallisen Claudinen kypsymisestä naiseksi. Teoksen ilmestyminen oli skandaali, sillä Colette oli ensimmäinen romaanikirjailija, joka uskalsi kuvata koulutyttöä eroottisena olentona. Kohun saattelemana kirjasta ja sen neljästä jatko-osasta tuli kaikkien aikojen suurimpia myyntimenestyksiä Ranskassa. Vatikaanissa ne julistettiin kielletyiksi.

Nuorempana Colette oli esiintynyt vähäpukeisena varieteetanssijattarena, mikä ei ainakaan lisännyt hänen arvostustaan "kunniallisissa" piireissä. Vapaamielisyytensä takia häntä pidettiin suorastaan hirviönä, mutta se ei huolettanut häntä vähääkään, päinvastoin. Yksityiselämässään hän vietteli estottomasti niin miehiä kuin naisiakin, aviomiehet ja rakastajat vaihtuivat tiuhaan.

Coletten tuotanto ei rajoitu kohuromaaneihin. Kirjoittajana hän on laaja-alainen, esimerkiksi taitava luonnon ja eläinten kuvaaja ja harvinainen naispuolinen sotareportteri.

Judith Thurmanin elämäkertateos on nautittava lukuelämys.22182

Colette. Intohimon salaisuudetzoom
Näytä kaikki tuotetiedot
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste