Nag Hammadin kätketty viisaus
23,00 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
468 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Painos:
3. p.
Julkaisuvuosi:
2012, 01.01.2012 (lisätietoa)
Esittelyteksti

Da Vinci -koodin väitteet – totta vai tarua? Alkukristillisten uskomusten aarreaitta. Sisältää mm. tekstejä Magdalan Mariasta Jeesuksen kumppanina ja lempioppilaana. Tutkijaryhmän kääntämä ja kommentaarilla varustama.


Takakansi

Nag Hammadin kristillis-gnostilainen kirjasto tuli päivänvaloon vahingossa. Kaksi egyptiläistä maanviljelijää löysi vuonna 1945 ruukun, jossa oli kaksitoista nahkakansiin sidottua koptinkielistä papyrusnidettä. Kristinuskon alkuvuosisatoina kirjoitetut tekstit avaavat uusia näkökulmia varhaiseen kristinuskoon niin tutkijoille kuin muillekin antiikin uskonnollisesta perinteestä kiinnostuneille. Ne sisältävät mm. Johanneksen salaisen kirjan, jossa esitetään klassinen gnostilainen maailman ja ihmisen synnyn kuvaus, Tuomaan evankeliumin, jonka uskotaan sisältävän aitoja Jeesuksen opetuksia, sekä Filippuksen evankeliumin, jossa Magdalan Maria esitellään Jeesuksen kumppanina. Käännöskokoelmaan on liitetty myös Nag Hammadin kirjaston ulkopuolelta löytynyt Marian evankeliumi, jossa Magdalan Maria esiintyy Jeesuksen lempioppilaana.

Kirjaan valitut tekstit on suomentanut Helsingin yliopistossa työskentelevä tutkijaryhmä. Käännöksiin on liitetty asiantuntevat johdannot ja selitykset.
Nag Hammadin kätketty viisauszoom
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste