LIITTO

Liitto
Tekijä: Tuomas Kyrö
Kustantaja: WSOY (2005)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   26,50

Katso myös

700 grammaa
Tekijä: Tuomas Kyrö
Kustantaja: WSOY (2009)
Saatavuus: 1 arkipäivä
EUR   10,60 (max 1 kpl)
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
356 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
4. p.
Julkaisuvuosi:
2005, 01.06.2005 (lisätietoa)
ISBN:
9789510308912

EUR
26,50

Tuote ei tilattavissa.
Liittozoom

26.50€ (Alv 10%) 24.09€ (Alv 0%)


Esittelyteksti

Kesästä 1938 liikkeelle lähtevä erilainen mutta vaikuttava perhetarina. Tragikoominen ja vahva romaani pienistä ihmisistä - suuresti kerrottuna. Finlandia-ehdokas!


Takakansi

Tapahtuu se, mitä kesäisin tapahtuu: nuori mies ja nainen kohtaavat. Mies osaa pidättää hengitystä ja puhetta, nainen tahtoo enemmän kuin voi saada. He muodostavat perheen, koska niin kuuluu tehdä. Syntyy lapsia, jotka eivät saa kasvaa aikuisiksi.

Nuorella miehellä on sisko, hyvä ihminen, jonka kohtalon sanelee rakkaus Adolf Hitleriin. Alkaa sota, joka ei pääty rauhaan. He käyvät sitä kaikki, elämänsä loppuun saakka.

Liitto on tragikoominen romaani ihmisistä, joiden unelmia ja vaatimuksia elämä ei ota huomioon.

Se on tarina ihmisistä, jotka vahingossa urheina ja tietämättään sitkeinä selviävät yhdestä sodasta vain kohdatakseen seuraavan. He sopeutuvat, luopuvat ja selviytyvät, toistensa avulla ja toisistaan huolimatta.

Liitto on suuri tarina pienistä ihmisistä. Se naurattaa ja itkettää, on armoton ja armelias – yhtä kohtuuton kuin elämä itse.

Tuomas Kyrö on syntynyt vuonna 1974. Liitto on hänen kolmas romaaninsa. Tämän ilmestyessä Kyrö asuu puolisonsa ja tyttärensä kanssa Eeva Joenpellon testamenttaamassa kirjailijakodissa Lohjan Sammatissa sen ensimmäisenä stipendiaattina.


Arvosteluotteita

”Tuomas Kyrön Liitto on kertomus ihmisistä, jotka käyvät läpi sodan vuodet ja kokevat elämän arvaamattomuuden ja oikullisuuden. Tarinan kaari, tapahtumien rytmitys, kerronnan ja dialogin sujuva vuoroveto sekä näkökulmien vaihtelu luovat sotavuosien murroksesta laajemman elämänkuvan. Liitto on Kyrön kolmas romaani, ja se osoittaa eepikon ominaisuuksia, suurten kertomusten yksinkertaisten mutta vaikeiden rakenteiden hallintaa, kykyä upottaa kuvitteellinen tarina historiaan ja historia tarinaan, niin että ne läpäisevät ilmavasti toinen toisensa. Kyrö luo epookkiin mieleen jääviä henkilöitä, karheita ja yksilöllisiä ihmisiä, silloinkin kun kuva elämästä esitetään harmaimmillaan. Kyrön ihmiskuva on pohjaltaan herkkä ja tunteikaskin, mutta ei nostalginen eikä sentimentaalinen.
Romaanikirjailijana Kyröstä on kasvanut moderni tarinankertoja: kliseiden ja mielikuvien uudistaja, tyylittelijä, ironian asteiden ja sävyjen hallitsija, jonka ilmaisussa tapaa kirjallisuuden elinehdon, elävän kielen ja – Antti Tuuria lainaten – ”lukemiseen pakottavan näkemyksen”.
Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkintoraati 2005

”Roima askel eteenpäin nuoren miehen uralla. Eikä pelkästään siksi, että sammakkoperspektiivien taustalla kumisee suuri kehys, vaan siksi, että hän luo täysin vakuuttavan, omalakisen ja silti tunnistettavan maailman.”
Antti Majander, Helsingin Sanomat

"...voimakas ja omaperäinen... Pentti Haanpää, Veikko Huovinen ja Hannu Salama kuuluvat läpi Kyrön kielessä ja ajatuksessa, jotka ovat tietoisia, sävyiltään ja hallinaltaan nautittavia."
Joni Pyysalo, Suomen Kuvalehti

"Erityisen taitavasti Kyrö kuvaa rakkauden ja moraalin vaihtuvia asetelmia, ajan hengen ja yksilön väistä puristavaa ristiriitaa."
Hannu Waarala, Keskisuomalainen

"Tuomas Kyrö kerää kirja kirjalta voimia ja kirjoittaa vielä suuren romaanin. Hänestä on kypsynyt vahva tekijä WSOY:n mieskirjailijain riviin, Raittila-Tervo-Seppälä-ketjun nuorempi jäsen."
Karo Hämäläinen, Hämeen Sanomat

”Tuomas Kyrön romaani Liitto sijoittuu sota-aikaan, mutta käsittelee aihetta kotirintaman näkökulmasta. Liitto on erityinen tarina tavallisista ihmisistä, joiden todelliset luonteet sota tuo esiin. Aidot ja sympaattiset henkilöhahmot ovat romaanin parasta antia: heistä ei voi olla pitämättä. Kirjan nimi on monitulkintainen, koska kirjan liitot eivät jää vain yhdelle tasolle. Kieli on luontevaa; se ei kuitenkaan korostu liikaa ja jokaisella henkilöhahmolla on oma äänensä. Liitto on surumielinen, mutta siinä on myös uskoa elämään ja se herättää tunteita, jotka jäävät elävinä mieleen. Tuomas Kyrön Liitto on viime vuoden koskettavin teos.”
Nuori Aleksis -palkintoraati 2006


Ennakkotieto

Pienten ihmisten suuri tarina

Alussa on kesä 1938.

On mies ja nainen. Mies osaa pidättää hengitystä ja puhetta, nainen tahtoo enemmän kuin voi saada. He muodostavat perheen, koska on pakko. Syntyy lapsia, jotka eivät saa kasvaa aikuisiksi.

On sisko. Hyvä ihminen, joka on rakastunut väärään mieheen – Adolf Hitleriin.

Alkaa sota, joka ei pääty rauhaan. He käyvät sitä kaikki, elämänsä loppuun saakka.

Liitto on tragikoominen romaani yksilöistä, joiden unelmia ja vaatimuksia elämä ei ota huomioon. Se on tarina sopeutumisesta, luopumisesta ja selviytymisestä. Elämästä ja kuolemasta. Se naurattaa ja itkettää samanaikaisesti, on armoton ja armelias. Suuri tarina pienistä ihmisistä.

Liitto on Tuomas Kyrön kolmas romaani. Tällä tavalla edeten hän on vahvasti ehdolla seuraavaksi suureksi suomalaiseksi kertojaksi.
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Kaunokirjallisuus. Kirjallisuustiede. Kielitiede > Kertomakirjallisuus > Suomenkielinen kertomakirjallisuus


EUR
26,50
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste