SULJE VALIKKO

avaa valikko

LEIJONA JA KYYHKY
28,10 €
Kustannusosakeyhtiö Otava
Sivumäärä: 334 sivua
Asu: Kovakantinen kirja
Painos: 4. painos
Julkaisuvuosi: 2006 (lisätietoa)
Kieli: Suomi
Suorapuheinen kenraali Gustav Hägglund kuvaa jännitysromaanin vetävyydellä niin nousuaan Suomen puolustusvoimien huipulle, YK:n vaikeimpiin kuuluvan rauhanturvatehtävän johtamista kuin kokemuksiaan ensimmäisenä sotilaana Euroopan unionin huipulla. Lämpimästi ja sykähdyttävästi hän kertoo suvustaan, lapsuudestaan ja nuoruudestaan, perheestään ja lapsistaan, harrastuksistaan ja suhteestaan isänmaahan.

"Mikä yhdistää leijonaa ja kyyhkyä ammattisotilaan muistelmissa? Leijona on Suomen vaakuna. Isänmaa on minulle tärkeä asia, työ sen vapauden säilyttämiseksi etuoikeus. Kyyhky taas symboloi rauhaa. Mielestäni olen myös ollut rauhan asialla Suomen puolustusvoimissa. Niitä ylläpidetään sodan varalle eikä sotaa varten. Pienelle maalle sota on aina katastrofi. Puolustusvalmistelujen tärkein tavoite on estää maan joutuminen sodan jalkoihin."

Gustav Hägglundin sotilasura on merkittävin sitten Mannerheimin ja ainutlaatuinen rauhanajan Suomessa. Hägglund on komentanut useampia joukkoja kuin kukaan suomalainen sotilas sotiemme jälkeen. Hän on toiminut komentajana mm. YK:n valvontajoukoissa Siinailla (1978 ¿79)sekä Golanilla UNDOF-rauhanturvajoukoissa (1985 ¿86)ja Libanonissa UNIFIL-joukoissa (1986¿88), kotimaassa Uudenmaan Prikaatin komentajana (1984 ¿85), Kaakkois-Suomen Sotilasläänin komentajana (1988 ¿1990), pääesikunnan päällikkönä (1990 ¿94)ja puolustusvoimain komentajana (1994 ¿2001). Hänen uransa huipentui EU:n sotilaskomitean puheenjohtajuuteen vuosina 2001 ¿ 2004. Gustav Hägglund on julkaissut aiemmin muun muassa teokset Suomen puolustus (2001) ja Euroopan puolustus (2004).


LEIJONA JA KYYHKYzoom


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!



Tietosuojaseloste