SULJE VALIKKO

avaa valikko

Itään vai länteen? Venäjän vaihtoehdot
27,10 €
Gummerus Kustannus Oy
Sivumäärä: 347 sivua
Asu: Kovakantinen kirja
Painos: 2. painos
Julkaisuvuosi: 2003 (lisätietoa)
Kieli: Suomi
Alpo Juntunen
"Venäläiset ovat kansana aina luottaneet vahvaan ja samalla myös itsevaltaiseen johtamistapaan. Valtavat mittasuhteet ovat asettaneet maan johtajille aivan erilaiset vaatimukset kuin lännen johtajille."
- Alpo Juntunen

Filosofian tohtori Alpo Juntunen on Maanpuolustuskorkeakoulun erikoistutkija, joka teoksessaan selvittää Venäjän geopolitiikan kehitystä vuosituhannen vaihteessa: itään vaiko länteen? Esillä ovat niin venäläisen geopolitiikan historiallinen tausta, Venäjä, Nato ja Euroopan unioni, pohjoinen ulottuvuus, Kaliningrad, Baltian kysymys kuin Venäjä Aasiassa sekä Venäjä uudessa maailmanyhteisössä. Tätä teosta käytetään myös oppikirjana Maanpuolustuskorkeakoulussa.

"Venäjän historia, poliittinen realismi ja käytännön kokemus ovat olleet tutkimukseni perusta ja siksi olen sivuuttanut spekulatiivisen ns. "uuden" geopolitiikan, joka haluaa rakentaa maailman kehityksen mielikuvien varaan. Mieli- ja uhkakuvilla on merkityksensä, mutta minun tutkimuskohteeni tuntee pakkasen ja helteen sekä raudan että veren, eikä niihin arvoihin pidä sekoittaa teleologisia kuvitelmia ikuista rauhaa rakentavasta geopolitiikasta", tohtori Alpo Juntunen kirjoittaa. Hän on myös Helsingin ja Joensuun yliopistojen dosentti.




Itään vai länteen? Venäjän vaihtoehdotzoom


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!



Tietosuojaseloste