SULJE VALIKKO

avaa valikko

Juicen äeti, Eini Kuikka
23,60 €
Gummerus Kustannus Oy
Sivumäärä: 207 sivua
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2005 (lisätietoa)
Kieli: Suomi
Reijo Ikävalko
Myös suomalaisen populaarimusiikin kestosuosikilla Juice Leskisellä, 54, on äiti. Vastuun synnyttämisestä ottaa Eini Annikki Kuikka, entinen Leskinen, omaa sukua Mikkonen, 77. Muuta Eini-rouva ei sitten omaksi viakseen luekaan.
”Samanlainen se on kuin isänsä ja isänäitinsä olivat. Ihan mahoton”, Eini Kuikka sanoo ja katsoo poikaansa pää kallellaan, ihmetyksen sormi kummastuksen suussa. ”Kun mie kuulin ensimmäisen kerran sen äänen radiosta, miult pääs katkera itku... Kyl mie sen äänestä tunsin.”
Elämä on valitettavasti tarjonnut Eini Kuikalle ihan oikeastikin itkun aiheita. Hän on saatellut Juankosken multiin kaksi aviomiestään, yhden anopin ja peräti kolme omaa lastaan. Ja kun kotikylä Karjalan Impilahdella jäi sodan jalkoihin, hän joutui kävelemään lehmien kanssa kolmessa viikossa 800 pitkää kilometriä Vimpeliin Pohjanmaalle. Eini oli tuolloin vasta 17-vuotias.
Juicen äidin tarina on sitkeän suomalaisen äidin ja selviytyjän tarina. Eini Kuikka ei tielleen sattuneista ankarista vastoinkäymisistä huolimatta ole koskaan menettänyt iloista mielenlaatuaan ja elämänuskoaan. Niitä molempia on varmasti myös Juicen äitinä tarvittu.
Toimittaja Reijo Ikävalkon kynästä on lähtenyt jo useita elämäkertoja ja muistelmia, mm. Juha Vainiosta, Laila Kinnusesta ja Topi Sorsakoskesta. Ikävalko on tehnyt pitkän uran journalistina ja nykyisin hän toimii vapaana toimittajana.




Juicen äeti, Eini Kuikkazoom
Näytä kaikki tuotetiedot


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!



Tietosuojaseloste