SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

Entäs jos - lisää vaihtoehtoista Suomen historiaa
23,90 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
272 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Mari K. Niemi, Markku Jokisipilä
Suosittu ja ylistetty Entäs jos… Vaihtoehtoinen Suomen historia saa jatkoa. Joukko huippuhistorioitsijoita esittää jälleen rohkeita vaihtoehtoisia visioitaan Suomen historiasta. Maria Lähteenmäki kirjoittaa miehisten miesten maasta, Suomesta, jossa naiset eivät olisikaan saaneet sata vuotta sitten kansalaisoikeuksia. Vesa Vares puntaroi, mitä olisi seurannut, jos Suomesta olisi tullut oikeistodiktatuuri. Markku Jokisipilän aiheena ovat vuoden 1940 Helsingin olympialaiset – entä jos ne olisikin järjestetty. Lasse Laaksonen puolestaan arvioi talvisodan rauhaa: miten olisi käynyt, jos sitä ei olisi pystytty solmimaan maaliskuussa 1940?
Emeritusprofessori Osmo Jussila pohtii, millaista historiaa Suur-Suomessa olisi kirjoitettu. Lasse Lehtinen taas palaa kiivasta keskustelua herättäneeseen tutkimusaiheeseensa: entä jos Kekkonen olisi asettunut vastustamaan sotasyyllisyysoikeudenkäyntiä Paasikiven rinnalla? Hanna Korsberg tarkastelee vuonna 1943 toteutumatta jäänyttä Kansallisteatterin Berliiniin vierailua. Olli Kangas analysoi, mitä olisi tapahtunut, jos maalaisliitto olisi hyväksynyt SDP:n ehdotukset sosiaaliturvan järjestämisestä 1950-luvulla? Jukka Tarkka pohtii, mitä seurauksia sillä olisi ollut, jos vuoden 1973 UKK-poikkeuslaki olisikin kaatunut. Sami Moision aihe on jo hyvin lähellä tätä päivää: mitä olisi tapahtunut, jos Suomi ei olisikaan liittynyt Euroopan unioniin vuonna 1995?
Kirjan ovat toimittaneet Markku Jokisipilä ja Mari K. Niemi, joka oli myös ensimmäisen Entäs jos -teoksen toinen toimittaja..
Entäs jos - lisää vaihtoehtoista Suomen historiaazoom
Näytä kaikki tuotetiedot
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ