BELLA DONNA

Bella Donna
Tekijä: Kaari Utrio
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi (2001)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   35,10
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
352 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
2. p.
Julkaisuvuosi:
2001, 01.01.2001 (lisätietoa)
ISBN:
9789513121747

EUR
35,10
Ilmainen toimitus
18,00

Tuote ei tilattavissa.
Bella Donnazoom

35.10€ (Alv 10%) 31.91€ (Alv 0%)


Pyhä Maria Egyptiläinen vietti neljäkymmentäseitsemän vuotta Syyrian erämaassa. Hän eli kasvien juurilla ja hyönteisillä ja kärsi polttavasta janosta. Vaatteet lahosivat hänen yltään. Hänen ruumistaan korvensi auringon paahde ja öisin puistatti pakkanen. Henki voi jalostua vain ruumiin kuolettamisen kautta. Viisitoista vuosisataa myöhemmin naiset kiusaavat ruumistaan loputtomilla laihdutuskuureilla, kiihkeillä kuntoilupyrähdyksillä, leikkauksilla ja lävistyksillä. Jalostaminen on nytkin kysymyksessä, mutta ei hengen.
Ruumiin merkitys ei ole lainkaan vähentynyt muurahaisia syövien askeettien, isonrokon ja lapamadon terveyttä jäytävistä ajoista, vaikka naisella on mahdollisuus koulutukseen ja yhteiskunnalliseen asemaan, josta esiäidit eivät voineet uneksiakaan. Päin vastoin, ruumiilla on kulttuurissa keskeisempi osa kuin ehkä koskaan.
Aiemmin käsitys siitä, mikä oli kaunista, periytyi neuvojen ja ohjeiden kautta äidiltä tyttärelle. Muutokset tapahtuivat hitaasti, sukupolvi sukupolvelta, ja niihin vaikuttivat filosofiset, uskonnolliset ja taloudelliset syyt. Nyt kauneuskäsitykset siirtyvät perinteen sijaan mainosten ja median kautta. Markkinaorganisaatioiden ohjauksessa ihanne muuttuu yhä nopeammin, koska aina on myytävä uusia tuotteita.
Ihanne, joka on valovuosien päässä todellisuudesta ja useimmille mahdoton saavuttaa, aiheuttaa ahdistusta. Ruumiin kärsimyksistä on vapauduttu psyykkiseen kärsimykseen. Iloinen kauneus alkaa olla yhtä outo ajatus kuin leikkivä urheilu. Velvollisuus ja kilpailu sumentavat tyytyväisyyden, jota jokainen nainen voisi kokea hoitaessaan itseään.
Tämä teos kertoo, minkälaista naista on milloinkin pidetty kauniina, ja miten nainen on muovannut itseään ja vaatetustaan ollakseen kulloisenkin ihanteen mukainen. Kirjassa tarkastellaan myös naisen mahdollisuuksia noudattaa kauneusihannetta alhaisen keski-iän, köyhyyden ja tautien maailmassa.
Huomaamme, että absoluuttisen kauneuden määreitä on vähän. Nainen on aina ollut kaunis, mutta eri nainen eri aikoina. Ajan mittaan kaikki ovat kauniita.


Asiasanat: kauneus naiset historia kulttuurihistoria naishistoria ruumiinkuva naiskuva muoti pukeutuminen ulkonäkö
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Historia > Historiantutkimus. Yleinen kulttuurihistoria yleinen sotahistoria ja arkeologia > Yleinen kulttuurihistoria


EUR
35,10
Ilmainen toimitus
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste