Maankäyttö- ja rakennuslaki (kommentaari) 2., uudistettu laitos
90,60 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
964 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Maankäyttö- ja rakennuslain kommentaari on alan perusteos, jossa selvitetään kaikki maankäyttö- ja rakennuslain pykälät, niiden tausta ja tulkinnat sekä oikeuskäytäntö. Tämä toinen, uudistettu laitos on huolellisesti saatettu ajan tasalle sekä oikeuskäytännön että lain muutosten osalta.

Maankäyttö- ja rakennuslaki on keskeisimpiä ympäristölakejamme. Se sääntelee maankäyttöä ja rakentamista sekä näiden suhdetta ympäristöön. Laki pitää sisällään asema-, yleis- ja maakuntakaavoitusta koskevat sisällölliset ja menettelylliset säännökset sekä rakentamiseen ja muuhun maankäyttöön liittyvät lupa-asiat.

Maankäyttö- ja rakennuslain käytännön soveltamisesta on saatu kokemuksia yli kuuden vuoden ajalta. Lain tulkinnasta on saatu kymmeniä korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisuja, jotka selkeyttävät joustavien normien tulkintaa. Lisäksi lakiin on tehty useita muutoksia ja uudistuksia. Siihen on muun muassa lisätty kokonaan uusi 12 a luku, jonka erityisesti maankäyttösopimuksia ja kehittämiskorvausta koskevat säännökset ovat sekä periaatteelliselta että käytännön kannalta merkittäviä.

Kirja on välttämätön apuväline ja käsikirja kaikille maankäyttöä ja rakentamista sekä ympäristön- tai luonnonsuojelua koskevien kysymysten parissa ammatikseen työskenteleville. Teos on myös erinomainen tietolähde kansalaisille, jotka joutuvat tekemisiin kaavoituksen ja rakentamiseen liittyvien oikeudellisten kysymysten kanssa.

Teoksen ovat kirjoittaneet Helsingin yliopiston ympäristöoikeuden professori Vesa Majamaa, joka on toiminut lukuisissa kaavoitusta ja rakentamista koskevissa asiantuntijatehtävissä, ja Teknillisen korkeakoulun talousoikeuden professori Ari Ekroos, joka muun muassa osallistui maankäyttö- ja rakennuslain valmisteluun.


Maankäyttö- ja rakennuslaki (kommentaari) 2., uudistettu laitoszoom
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste