SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

Kirkkotiedon kirja
47,20 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
356 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Ajantasainen tietoteos. Kirjassa esitellään mm. katolisen, ortodoksisen, luterilaisen, anglikaanisen ja reformoitujen sekä helluntai- ja baptistikirkkojen elämä ja oppi. Kristinusko on maailman suurin uskonto. Se vaikuttaa kaikkialla maailmassa noin kahtenatuhantena kirkkona ja kristillisenä yhteisönä, jotka eroavat toisistaan huomattavastikin niin opin kuin käytännön elämän tasoilla. Ehkä siksi kristityt tietävät toisistaan yllättävän vähän. Käsitykset muista kirkoista saattavat pohjautua yleistyksiin, jotka eivät vastaa muuttuvaa todellisuutta.

Kirkkotiedon kirja on kattava johdatus kristikunnan päävirtauksiin. Katolinen, ortodoksinen, luterilainen ja anglikaaninen kirkko, metodistit, reformoidut kirkot sekä vapaakristillisyys, helluntailaisuus ja baptistiyhteisöt esitellään kirjassa ajankohtaisesti ja selkeästi. Kirjan luvuissa tarkastellaan niiden levinneisyyttä ja jäsenmäärää, keskeistä historiaa ja eri muotoja, oppia ja elämää sekä suhdetta ekumeniaan.

Kirja huomioi kirkot sellaisina kuin ne maailmanlaajuisesti ilmenevät. Tarkoitus on avartaa suomalaisen lukijan tietämystä kristillisten kirkkojen globaalista todellisuudesta. Käsitykset kirkkojen mittasuhteista vääristyvät helposti Suomen näkökulmasta tarkasteltuna. Tarkastelun kohteina ovat myös kristikunnan ajankohtaiset ilmiöt, kuten helluntailaisuuden nopea eteneminen.

Kirjan keskeisenä periaatteena on kirkon tai kristillisen yhteisön oman itseymmärryksen ja identiteetin kunnioittaminen. Kirkkotiedon kirja ei kuitenkaan esittele kirkkojen ihannekuvia itsestään, vaan tarjoaa uusimpaan tutkimukseen perustuvaa tietoa.

Kirjan ovat toimittaneet Joensuun yliopiston teologisen tiedekunnan tutkijat TL Pekka Metso (Ortodoksisen teologian laitos) ja TT, dos. Esko Ryökäs (Läntisen teologian laitos). Heidän lisäkseen kirjaan ovat kirjoittaneet TT, dos. Jyri Komulainen, prof. Veli-Matti Kärkkäinen, TT Timo Pokki, Ph.D., dos. Jaakko Rusama ja prof., FT Risto Saarinen.

Kirkkotiedon kirjazoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ