SULJE VALIKKO

avaa valikko

HELVETIN HISTORIA
27,20 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
323 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Tutkimusmatka helvetin syntyyn, historiaan ja nykypäivään. Helvetin idea on muovannut länsimaista kulttuuria kautta aikojen. Helvettiuskon juuret ovat antiikin Kreikassa. Raamatusta saatiin ajatus ihmiskunnan jakautumisesta kahtia pelastettuihin ja kadotettuihin. Näistä aineksista luotiin visio helvetistä, jossa syntisiä rangaistaan ikuisessa tulessa.

Keskiajalla helvettiä paettiin kirkon suojiin. Modernilla aikakaudella helvettikuvasto monipuolistui. Perinteisen piinahelvetin ongelmat tiedostettiin ja tilalle etsittiin inhimillisempiä tulkintoja kadotettujen kohtalosta.

Helvetti on ollut myös loputon viihteen aihe jo keskiajalta lähtien. Modernissa maailmassa helvettikuvastoa hyödynnetään kauhuelokuvissa, tietokonepeleissä ja rockmusiikissa.

Teos on kattava esitys länsimaisen helvetin historiasta. Kari Kuula kirjoittaa synkästä aiheesta selkeästi ja yleistajuisesti, huumoria unohtamatta.

Kari Kuula on teologian tohtori, dosentti ja tietokirjailija. Hänen edellisiä teoksiaan ovat mm. Nainen uudessa uskossa (2002) ja Hyvä, paha ja synti (2004).

HELVETIN HISTORIAzoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ