Rumba - 20 vuotta rockin takahuoneessa
19,60 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
244 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Esittelyteksti

Säälittävästä lehtirievusta merkittäväksi rockmediaksi kehittyneen Rumban historia on myös suomalaisen rockin historiaa: se on täynnä verta, hikeä ja kyyneleitä, mutta myös alkoholia, iloa ja pyyteetöntä työtä.


Takakansi

Legendaarinen toimittaja Markku ”Matkis” Halme on selvittänyt rockmedian pahimmat flopit ja loistavimmat ylilyönnit aina Lepakosta Kaapelitehtaan norsunluutorniin.

Piileskelikö Rumban toimituksen kaivossa todellakin näkki, joka söi avustajien artikkelit? Miksi alivaltiosihteerit Frangén ja Heikura joutuivat leivättömän pöydän ääreen Yö-yhtyeen Olli Lindholmin kanssa? Kuka oikeasti onkaan valtakunnan johtava kolumnisti Nisse M?

Kysymyksistä kolmanteen ei löydy vastausta Halmeen kirjoittamasta Rumba-lehden historiasta, mutta kahteen ensimmäiseen ja moneen, moneen muuhun kyllä. Samalla, kun Halme raottaa Suomen ketterimmän rockin ajankohtaislehden historiaa ja saloja, piirtää hän myös laajemmin kuvaa suomalaisen rockmusiikin ja -kulttuurin kehityksestä viimeisen 20 vuoden aikana.

Lukuisiin aikalaishaastatteluihin ja arkistojen aarteisiin pohjaava kirja on välttämätöntä luettavaa kaikille niille, jotka haluavat edes yrittää ymmärtää suomalaista rockkulttuuria. Lanseerattiinko basistivitsit Suomeen todellakin Rumban pienilmoitusten kautta? Miksi Rumba julkaisi bändijuttujen ohella muidenkin kulttuurivaikuttajien, esimerkiksi Jouko Turkan haastatteluita? Miksi juuri Rumba nostettiin yhteiskunnallisessa keskustelussa esimerkiksi lehdestä, joka ei kunnioita poliitikkoja? Näihinkin kysymyksiin etsivä löytää vastaukset. Niiden etsiminen kannattaa aloittaa Markku Halmeen Rumba-historiikista.
Rumba - 20 vuotta rockin takahuoneessazoom
Näytä kaikki tuotetiedot
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste