Muuttuva Maa
24,00 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
159 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2007, 01.06.2007 (lisätietoa)
Esittelyteksti

Miten syntyvät maanjäristykset, tsunamit ja tulivuorenpurkaukset? Yleistajuinen kuvaus sinisen planeetan jatkuvasta liikkeestä. Näyttävä nelivärikuvitus.


Takakansi

Maapallon elämä on alati jatkuvaa muutosta. Mantereet liikkuvat ja meret muokkautuvat uudelleen, vääjäämättä ja ihmiseltä lupaa kysymättä. Maan päällä muutokset näkyvät tulivuorenpurkauksina ja maanjäristyksinä sekä niistä seuraavina eläin- ja ihmiskuntaa järkyttävinä vaaroina: tsunameina ja pyörremyrskyinä. Jatkuvan seurannan alla ovat myös Maan ulkopuolelta tulevien asteroidien mahdolliset iskut Maahan.

Filosofian tohtori Juhani Kakkuri on kansainvälisesti tunnustettu tutkija ja monipuolinen geologian alan tietokirjailija. Tässä teoksessa hän kertoo yleistajuisesti koko maapalloa puhuttelevasta aiheesta, jonka merkitys on etenkin matkailun yleistyttyä kasvanut. Kartoittaessaan kotiplaneettamme lähipiiriä ja historiaa Muuttuva Maa kertoo myös siitä muutoksesta, joka on tapahtunut ihmiskunnan tietämyksessä asuinplaneetastaan.


Ennakkotieto

Sinisellä planeetallamme on takanaan pitkä historia eikä se suinkaan aina ole näyttänyt samalta kuin nyt. Maapallon elämä on ollut liikettä muutoksesta toiseen. Elämme muuttuvilla mantereilla.

Mannerten liikkeitä voidaan kartoittaa jopa miljardien vuosien ajalta ja näin tavoittaa Maan historiaa alkuhetkistä kohti elävää, sinistä planeettaa. Mantereet jatkavat liikehdintäänsä edelleen, mistä ovat osoituksena tulivuorenpurkaukset ja maanjäristykset sekä niistä seuraavat eläin- ja ihmiskuntaa järkyttävät vaarat, kuten tsunamit ja pyörremyrskyt. Jatkuvan seurannan alla ovat myös Maan ulkopuolelta tulevat vaarat, asteroidien mahdolliset iskut Maahan.

Filosofian tohtori Juhani Kakkuri kertoo tuoreessa teoksessaan yleistajuisesti koko maapalloa puhuttelevista aiheista, joiden merkitys on kasvanut etenkin matkailun yleistyttyä. Kirjassa on runsas ja näyttävä nelivärikuvitus.
Muuttuva Maazoom
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste