Projekti Putin.
39,60 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
284 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Painos:
2. p.
Julkaisuvuosi:
2008, 01.06.2008 (lisätietoa)
Esittelyteksti

Ketkä nostivat Putinin Venäjän johtoon – ja miltä naapurimaamme tulevaisuus näyttää hänen presidenttikautensa jälkeen?


Takakansi

Projekti Putin kokoaa yhteen näkökulmia Venäjän viimeaikaiseen historiaan. Keväällä 2008 Vladimir Putin on ollut kahdeksan vuotta maansa presidenttinä, ja Venäjä valmistautuu valitsemaan hänelle seuraajan. Pitääkö Putin sijoittaa osaksi neuvostokautta ja sen uudeksi luojaksi – vai onko hän toisen, vapaamman Venäjän todellinen perustaja?

Miten projekti Putin syntyi, ja ketkä nostivat Putinin Venäjän presidentiksi? Entä miten toinen Tšetšenian sota liittyi Putinin nousuun Venäjän presidentiksi? Ketkä olivat hänen lähipiirinsä tärkeimmät ihmiset ja instituutiot? Ja mikä oli Putinin rooli Venäjän läntisessä modernisaatiokehityksessä?

Teos auttaa ymmärtämään uuden Venäjän monimutkaista poliittista arvoitusta ja asettaa naapurimme vaikeaselkoisen lähihistorian ymmärrettävään valoon. Kirjassa analysoidaan presidentti Putinin vuosia uuden Venäjän johtajana ja viitoitetaan projekti Putinin jatkumista vielä vuoden 2008 jälkeen.


Ennakkotieto

Miten projekti Putin syntyi? Ketkä nostivat Putinin Venäjän presidentiksi? Miten toinen Tšetšenian sota liittyi Putinin nousuun Venäjän presidentiksi? Ketkä olivat hänen lähipiirinsä tärkeimmät ihmiset ja instituutiot? Entä mikä oli Putinin rooli Venäjän läntisessä modernisaatiokehityksessä?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastataan dosentti Arto Luukkasen kirjassa Projekti Putin. Tutkimus auttaa ymmärtämään uuden Venäjän monimutkaista poliittista arvoitusta ja asettaa naapurimme vaikeaselkoisen lähihistorian ymmärrettävään valoon. Kirjassa analysoidaan presidentti Putinin ensimmäistä kahdeksanvuotista kautta uuden Venäjän johtajana ja viitoitetaan projekti Putinin jatkumista vielä vuoden 2008 jälkeen.

Dosentti, Helsingin yliopiston Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen lehtori Arto Luukkanen on aiemmin kirjoittanut Venäjän ja Neuvostoliiton historiaa käsittelevät kirjat Hajoaako Venäjä? (Edita 2001) ja Neuvostojen maa (Edita 2004).
Projekti Putin.zoom
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste