SULJE VALIKKO

Lakko vaikuttaa verkkokaupan toimituksiin ... LUE LISÄÄ

avaa valikko

Tyttö ja nauhuri
29,30 €
WSOY
Sivumäärä: 390 sivua
Asu: Kovakantinen kirja
Painos: 4. p.
Julkaisuvuosi: 2014, 02.09.2014 (lisätietoa)
Kieli: Suomi

Maarit Tyrkkö kirjoittaa Kekkosesta

Muistelmateos nuoren Maarit Tyrkön tiestä toimittajaksi ja tasavallan presidentti Urho Kekkosen läheiseksi.

Nuoren tytön unelma-ammatti on toimittaja, ja hän saakin mahdollisuuden kokeilla siipiään Suomen Kuvalehdessä. Into, rohkeus, iloisuus ja viattomuus kantavat, ja tyttö huomaa pian puhuttelevansa ihmisiä, joita ei olisi koskaan uskonut tapaavansa. Kommelluksienkin myötä taidot ja tiedot kasvavat.Kesällä 1974 Tyrkkö haastattelee tasavallan presidentti Urho Kekkosta Meilahden sairaalassa tämän eturauhasleikkauksesta. Tytön valoisa elämänasenne ja terävä pää kiinnittävät Kekkosen huomion, presidentin ilkikurisuus ja äly eivät jääneet toimittajalta huomaamatta. Toimittajan ja presidentin välille syntyy sukupolvet ylittävä ystävyys, ja heistä tulee kaikella tapaa läheiset. Tiesin, että elämäni käsikirjoitus muuttui. Teos sisältää runsaasti ainutlaatuista, ennen julkaisematonta aineistoa.

Muistelmat tyttönimellään kirjoittava Maarit Tyrkkö (nyk. Huovinen) on toimittaja ja tietokirjailija. Hän on työskennellyt toimittajana Suomen Kuvalehdessä, Uudessa Suomessa ja Kotiliedessä sekä kirjoittanut freelancerina artikkeleita lukuisiin eri lehtiin. Vuosina 1979-1982 hän toimi Weilin+Göösin kirjallisen osaston päällikkönä. Urho Kekkosen muistelmatoimikunnan jäsen hän oli vuosina 1976-1981. Tietokirjailijana Huovinen on kirjoittanut ja/tai toimittanut yksin ja yhdessä asiantuntijoiden kanssa yli 60 teosta muistelmista kokoelmateoksiin. Viime vuosina hän on keskittynyt lääketieteen yleistajuistamiseen. Huovinen oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana 2005 ja hänet palkittiin Tietokirjailijapalkinnolla 2010.



Tyttö ja nauhurizoom
Lisätietoja tuotteesta:

Lukunayte.pdf



Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!



Tietosuojaseloste