SULJE VALIKKO

Lakko vaikuttaa verkkokaupan toimituksiin ... LUE LISÄÄ

avaa valikko

WSOY
Sivumäärä: 320 sivua
Asu: Kovakantinen kirja
Painos: 3. p.
Julkaisuvuosi: 2016, 10.08.2016 (lisätietoa)
Kieli: Suomi

Menestyskirjailija, huippuvalokuvaaja ja rautainen dokumentaristi yhteistyössä.

Suomalaisten siirtolaisten ja Pohjois-Amerikan alkuperäisväestön jälkeläisten fintiaanien katkeransuloinen taival läpi kaivosten, kasinoiden ja reservaattien.

Suomesta lähti 1800- ja 1900-luvun vaihteessa kymmeniätuhansia siirtolaisia paremman elämän toivossa Pohjois-Amerikkaan. Leipä kotimaassa oli kaventunut, mutta ei elämä aina auvoisasti alkanut uusillakaan asuinsijoilla: siirtolaisten taakkana oli tuolloinkin usein kantaväestön ennakkoluulot. Töitä kuitenkin löytyi kaivoksilta ja metsähakkuilta, ja siellä alettiin solmia suhteita niin ikään ahtaalle ajettujen ojibwe-heimon intiaanien kanssa. Suomalaisia ja intiaaneja yhdistivät tiivis luontosuhde ja samankaltainen mielenmaisema. Parhaiten heidän keskinäisen yhteiselonsa syvyyttä kuvastaa se, että myöhemmin heidän jälkeläisistään alettiin käyttää termiä fintiaani. Silmiä hivelevästi kuvitettu, faktaa ja fiktiota taidolla tarjoileva Fintiaanien mailla avaa koskettavan näkymän tämän unohdetun kansanosan elämään.

Katja Kettu on yksi arvostetuimmista nykykirjailijoistamme. Alkusyksyllä 2015 julkaistu Yöperhonen on Ketun viides kaunokirjallinen teos. Vuonna 2011 ilmestynyt Kätilö voitti Runeberg-palkinnon ja on käännetty yli 20 kielelle. Romaanin perustuva elokuva tuli ensi-iltaan syyskuussa 2015.



Meeri Koutaniemi on runsaasti kansainvälistä mainetta viime vuosina niittänyt valokuvaaja, joka on teoksissaan käsitellyt naisia ja vähemmistöjä yli kolmessakymmenessä maassa eri puolilla maailmaa. Koutaniemi on voittanut lukuisia arvostettuja palkintoja, viimeisimpänä Daily Press -sarjan Visa pour L'Image -festivaalilla Ranskassa.



Maria Seppälä on kulttuuritoimittaja ja dokumenttiohjaaja, joka on uransa aikana matkustanut useaan otteeseen maailmalla erilaisten sosiaalisten ongelmien ja pakolaiskysymysten perässä. Seppälän uusin dokumentti Destination Home kuvaa pakolaisperheen arkea Yhdysvalloissa ja pakolaisleirillä Ghanassa.



Fintiaanien maillazoom
Näytä kaikki tuotetiedot


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!



Tietosuojaseloste