SULJE VALIKKO

avaa valikko

Temperamentti - ihmisen yksilöllisyys
27,90 €
WSOY
Sivumäärä: 320 sivua
Asu: Kovakantinen kirja
Painos: 3. p.
Julkaisuvuosi: 2022, 24.03.2015 (lisätietoa)
Kieli: Suomi

Aikuisuuden pohja on lapsuuden kokemuksissa

Miten hyvin lapsen temperamentti ja ympäristön vaatimukset ja odotukset sopivat yhteen, vai sopivatko ollenkaan?

Temperamentti on ihmisen synnynnäinen käyttäytymistyyli, hänen tapansa reagoida asioihin. Toiset ovat helposti innostuvia, toiset taas hitaasti lämpeneviä. Jokaisesta lapsesta saadaan riittävän sopeutuva, itsensä hyväksyvä, muiden kanssa toimeen tuleva ja stressiä sietävä aikuinen, mutta se edellyttää lapsen yksilöllisen rakenteen tuntemista ja hyväksymistä. Väärät odotukset saattavat vaarantaa hyvän kehityksen. Koulu taas suosii tiettyjä temperamenttirakenteita, jolloin tietynlaiset oppilaat saattavat jäädä alisuoriutujiksi.
Teoksesta on apua kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lapsen kehityksestä mutta myös aikuisille, jotka haluavat oppia ymmärtämään paremmin itseään.

Psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvinen on suomalaisen temperamenttitutkimuksen uranuurtaja. Hän on käsitellyt teoksissaan itsetuntoa, lasten aggressiivisuutta ja temperamentin vaikutuksia mm. ihmisen yksilöllisyyteen, koulumenestykseen ja elämänhallintaan. Keltikangas-Järvinen valittiin Vuoden professoriksi 2008, ja hänen teoksensa Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot (2010) sai Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinnon merkittävänä yhteiskunnallisena puheenvuorona.



Temperamentti - ihmisen yksilöllisyyszoom
Näytä kaikki tuotetiedot


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!



Tietosuojaseloste