VIISAAN SYÖMISEN LÄHTEILLÄ

Viisaan syömisen lähteillä
Tekijä: Merja Tuominen-Gialitaki
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi (2007)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   32,90
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
272 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2007, 14.02.2007 (lisätietoa)
ISBN:
9789513125417

EUR
32,90

Tuote ei tilattavissa.
Viisaan syömisen lähteilläzoom

32.90€ (Alv 10%) 29.91€ (Alv 0%)


Jo pitkään on tiedetty, että Välimeren alueella kaikesta päätellen syödään terveellisemmin kuin pohjoisempana. Perinteinen Välimeren ruokavalio sisältää runsaasti ns. hitaita hiilihydraatteja eli viljaa, hedelmiä ja vihanneksia sekä kohtuullisesti oliiviöljyä ja suhteellisen vähän lihaa. Joitakin vuosia sitten huomattiin, että kreetalainen ruokavalio eroaa Välimeren ruokavaliosta siinä, että kreetalaiset käyttävät oliiviöljyä runsaasti, syövät enemmän kasviksia ja hedelmiä ja kohtuullisesti viljaa. Ruokavalioita vertailtaessa on esitetty monenlaisia teoriota. Kiistatonta kuitenkin lienee se että kreetalaiset elävät pitkään ja huomattavan terveinä. Terveellisyyden lisäksi heidän ruokansa on maukasta.

Merja Tuominen-Gialitaki on asunut Kreetalla pari vuosikymmentä ja nykyään noudattaa kreetalaista ruokavaliota Suomessa. Keittokirjaansa varten hän on haastatellut kymmentä paikallista ruoanlaittajaa, päässyt kurkistamaan heidän keittiöönsä ja istumaan heidän päytäänsä. Ohjeet perustuvat näiden henkilöiden haastatteluihin. Kirja lähtee kreetalaisten makujen pitkästä historiasta, käsittelee ruokavalion perusteita, esittelee ohjeita antaneet henkilöt ja heidän suhteensa ruokaan ja kreetalaiset ruoanlaittotavat.


Asiasanat: ruokaperinne ruokakulttuuri ruokaohjeet
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Tekniikka. Teollisuus. Käsityö. Maa- ja metsätalous kotitalous. Liiketalous. Liikenne > Kotitalous. Laitostalous > Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri > Eri maiden ja alueiden ruokalajit ja ruokakulttuuri


EUR
32,90
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste