Kesän taittuessa
19,90 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
180 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2007, 21.02.2007 (lisätietoa)
Vuonna 1966 Truman Capote muutti Brooklynin asunnostaan vaurastuttuaan dokumenttiromaanistaan Kylmäverisesti saamillaan rahoilla. Hän jätti jälkeensä laatikoita, jotka uusi asukas pelasti talteen. Vasta 2004 löytyivät mm. neljä ruutuvihkoa, joihin Capote oli käsin kirjoittanut esikoisromaanin luonnosta. Hän oli aloittanut työn 1943 ja haudannut sen myöhemmin, mutta jatkanut käsikirjoituksen työstämistä kymmenisen vuotta ennen sen lopullista hylkäämistä. Capote-tutkijat olivat olleet täysin varmoja tämän
esikoiskäsikirjoituksen tuhoutumisesta ja sen löytyminen oli täysi yllätys Capoten lähipiirillekin.

Romaanissa on monia niistä aineksista, joista Capote on tullut tunnetuksi ja joiden vuoksi häntä pidetään yhtenä viime vuosisadan tärkeimmistä amerikkalaiskirjailijoista: ironista huumoria, nuorten ihmisten lepattavan mielen tutkimusta sekä armotonta luokkayhteiskunnan kuvausta.

Tapahtumat sijoittuvat 2. maailmansodan jälkeiseen New Yorkiin. Nuori, huoleton yläluokan tyttönen Grady McNeil jää yksin 5. Avenuen kotiin, kun vanhemmat lähtevät laivalla Atlantin yli Eurooppaan kesänviettoon. Grady syventää kuumenevaa romanssiaan nuoreen juutalaiseen sotaveteraanin, joka asuu Brooklynissa ja on töissä parkkipaikalla. Kesän edetessä helteen piinaamassa kaupungissa suhde saa vakavampia ja ristiritaisiakin sävyjä. Lopulta Gradyn on tehtävä itselleen ja läheisilleen elintärkeitä päätöksiä.

Capoten esikoisromaani on monessa mielessä todellinen löytö. Se oli mm. Saksassa ilmestyessään suuri myyntimenestys ja puheenaihe.

Kirjallinen löytö ja sensaatio, Capoten esikoisromaani.


Kesän taittuessazoom
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste