SULJE VALIKKO

Lakko vaikuttaa verkkokaupan toimituksiin ... LUE LISÄÄ

avaa valikko

Roger Lindberg - mentori, mesenaatti, musiikkikauppias
41,10 €
Schildts Förlag Ab
Sivumäärä: 360 sivua
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2012 (lisätietoa)
Kieli: Suomi
Musiikki-Fazer oli miltei koko 1900-luvun ajan yhtä kuin Suomen musiikkibisnes. Konsernin toimialaan kuuluivat oikeastaan kaikki musiikkialan toiminnot nuottien kustantamisesta ja julkaisemisesta soitinten valmistukseen, konserttien järjestämisestä äänitteiden julkaisuun, levitykseen ja kaiken edellä mainitun myymiseen. Yhtiön pääomistaja, johtaja ja vahva mies koko toiminnan takana oli kauppaneuvos Roger Lindberg (1915-2003), yhtiön perustajan K. G. Fazerin tyttärenpoika. Roger Lindberg vaikutti syvällisesti Suomen koko musiikkielämän kehitykseen ja menestykseen yli puolen vuosisadan ajan: hän oli taitava liikemies, joka värväsi esimerkiksi rakastetun säveltäjän ja muusikon Topi Kärjen levyyhtiönsä Finnlevyn riveihin tuotantopäälliköksi. Hän oli monipuolinen kulttuuripersoona, joka vaikutti merkittävästi Suomen musiikkielämään monien musiikki-instituutioiden, mm. Suomen Kansallisoopperan, Sibelius-Akatemian ja Suomen Säveltäjät ry:n hallituksen jäsenenä ja taustavaikuttajana. Hän toimi myös kansainvälisissä tehtävissä ja oli aikanaan ainutlaatuisen hyvin verkostoitunut suomalainen, jonka tuttavapiiriin kuului kansainvälisiä kuuluisuuksia, kuten oopperalaulajat Birgit Nilsson ja Marian Anderson sekä viulisti Isaac Stern ja sellisti, kapellimestari Mstislav Rostropovitš. Teosta värittävät lukuisat anekdootit maailmankuuluista muusikoista, joihin Roger Lindbergillä oli vuosikymmenten myötä tilaisuus läheisesti tutustua.

Teos on kiinnostava kuvaus paitsi Fazerin liikemiessuvusta ja sen vaikutuksesta kulttuurin ja yhteiskunnan kehitykseen viime vuosisadan Suomessa myös lahjakkaasta musiikkielämän vaikuttajasta. Se vie lukijansa yhtä elävästi 1900-luvun alun helsinkiläisen porvariskodin tunnelmaan ja Helsingin musiikkielämän varhaisvaiheisiin kuin 1960-luvun tekijänoikeustaistelun ja yhteiskunnallisen murroksen keskelle.

Roger Lindberg - mentori, mesenaatti, musiikkikauppiaszoom
Näytä kaikki tuotetiedot


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!



Tietosuojaseloste