Viisikanta - hyvää rakennussuojelua
42,30 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
166 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Kirjassa esitellään 37 Oulun läänissä sijaitsevaa kohdetta, jotka ovat saaneet rakennussuojelupalkinnon vuosina 1990–2005. Kohteet ovat talonpoikaisrakennuksia, asuinrakennuksia, huviloita, julkisia rakennuksia, elinkeinoihin liittyviä rakennuksia ja kaavoja. Rakennukset ja pihapiirit ovat käytössä ja hyvässä kunnossa. Tämä pätee niin maaherran asuntoon kuin satamatyöläisen pieneen taloon.
Kustakin kohteesta selostetaan paikan historia ja tehdyt korjaukset. Kirja avaa nykyihmiselle kiinnostavia näkökulmia satojen vuosien takaiseen elämään: maalaistalojen, kartanoiden ja porvaristalojen monesti dramaattisiinkin vaiheisiin, sukupolvien ketjuun historian myrskyissä.

Runsaasti kuvitettu kirja valaisee palkittuja esimerkkikohteita ja niihin kohdistuneita toimenpiteitä monipuolisesti ja havainnollisesti. Pääosa kirjan kuvista on kuvattu tätä kirjaa varten vuosina 2007–2008, mutta mukana on myös vanhoja valokuvia. Komeat pihapiirit ja julkisivut, tunnelmalliset interiöörit, Oulun seudun mahtava luonto ja vuodenaikojen vaihtelu tuovat kirjaan oman kiinnostavan ulottuvuutensa. Ne kertovat kohteistaan paljon, mutta herättävät myös halun nähdä lisää. Kirjan tarkoituksena on herätellä omistajia, suunnittelijoita ja päättäjiä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden kunnossapitoon ja säilyttämiseen. Siihen kirjan ansiokkaasti korjatut kohteet ovat erinomaisena esimerkkinä.

Suomen kielessä viisikanta tarkoittaa yhtäjaksoisesti, piirrintä nostamatta tehtyä viisikärkistä tähteä. Sitä on perinteisesti käytetty suojamaan rakennuksia, käyttöesineitä ja ruoka-astioita henkivoimia, noitia ja pahaa silmää vastaan. Viisikanta on myös Oulun läänin rakennussuojelupalkinto, jota on jaettu vuodesta 1990 lähtien.

Viisikanta - hyvää rakennussuojeluazoom
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste