HOLOKAUSTI - TAPAHTUMAT JA TULKINNAT

Holokausti - Tapahtumat ja tulkinnat
Tekijä: Holmila Antero
Kustantaja: Atena Kustannus Oy (2010)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
Saatavilla Omakaupasta
EUR   27,30
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
360 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
2010, 01.10.2010 (lisätietoa)
ISBN:
9789517966528

EUR
27,30
39,90

Tuote ei tilattavissa.
Holokausti - Tapahtumat ja tulkinnatzoom

27.30€ (Alv 10%) 24.82€ (Alv 0%)


Vaikka ehkä luulemme tietävämme, mitä holokaustissa tapahtui ja miten raadollinen se oli, on yllättävää, miten paljon emme tiedä. Yllättävää on myös se, että Holokausti - Tapahtumat ja tulkinnat on ensimmäinen alun perin suomeksi kirjoitettu kokonaisesitys aiheesta. Yleistajuinen tietokirja tarkastelee holokaustin perimmäisiä kysymyksiä kiinnittäen huomion eurooppalaiseen "rumaan sotaan", arvioiden holokaustin syitä ja seurauksia sekä kannustaen lukijaa pohtimaan, mitä tapahtui tässä järjestelmällisessä kansanmurhassa 1930-40-lukujen vaihteessa.

Kirjan rakenne on selkeä ja vaikuttava. Ensin Holmila keskittyy tarkastelemaan uhrien asemaa: mitä tiedämme antisemitismistä, rotupolitiikasta tai natsi-Saksan arkipäivän ajatusmaailmasta? Toisessa osassa tarkastelun kohteena ovat uhrit: mitä tiedämme juutalaisten alistumisesta ja vastarinnasta, millainen uhrien kohtalo oli ja miten eloonjääneet ovat jaksaneet holokaustin jälkeen. Kolmannessa osassa huomio kohdistuu sivustaseuraajiin: Millainen rooli holokaustissa oli länsiliittoutuneilla tai Suomella? Miten kristinusko ja holokausti suhteutuvat toisiinsa? Ketkä olivat holokaustissa pelastajia ja miten kollektiivinen muisti toimii? Lopussa pohditaan sitä, oliko holokausti ainutlaatuinen kansanmurha ja näyttääkö se modernin kansallisvaltion pimeän puolen?

Holokausti pyrkii osoittamaan, että Auschwitzin asema on ollut aiemmassa tutkimuksessa ja holokaustista tehdyissä kirjoissa ja elokuvissa ylikorostunut. Holokausti on ollut paljon mittavampi ja monisärmäisempi kansanmurha kuin aiemmin on ymmärretty.


Asiasanat: holokausti juutalaisvainot kansallissosialismi eugeniikka antisemitismi kansanmurha keskitysleirit juutalaiset historia
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Yhteiskunta > Valtio-oppi. Politiikka > Ihmisoikeudet. Kansalaisen asema yhteiskunnassa


EUR
27,30
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste